Skylanders: Giants – Mutku mä haluuuuun!

Isät ja äidit, juoskaa! Kätkekää lompakkonne! Tukkikaa korvanne ja kovettakaa sydämenne! Skylanderit ovat palanneet, kaikin tavoin suurempina kuin koskaan.

Siis ihan kirjaimellisesti, sillä uudet jätti-skylanderit jättävät vanhat taivasmaalaiset varjoonsa.

Viime vuonna Skylanders: Spyro’s Adventure teki jotain uutta ja odottamatonta. Se naitti tiukkaan hintaan ostettavat pikku-ukkelit pelihahmoiksi simppeliin ja sujuvaan hack ’n slash -seikkailuun. Ja onnistui,  sillä Skylanders tuotti rahaa tieteellisten arvioiden mukaan ”ihan törkeän paljon”. Se on nyt yksi Activisionin tärkeimpiä tuotteita.

Hanhi ei jää vain puhaltelemaan kultamuniinsa, sillä juuri sopivasti joulumarkkinoille Activisionilta tulee uusi painos taivasmaalaisia. Nassikat ja lapsenmieliset ovat innoissaan, uusien rahastusmaalaisten joukossa on supersiistejä jättileluja!

Jättimenestys

Ideana Skylandersissa on leluhahmojen siirtäminen pelihahmoiksi startteripakkauksen mukana tulevalla portaalilla. Pelihahmon kehittyminen tallennetaan figuuriin, joten oman suosikkihahmonsa voi roudata helposti kaverin peliin. Onnistuneimpana ideana pelikoneella ei ole väliä, vaan kaikki figuurit toimivat minkä tahansa alustan Skylanders: Giants -pelissä.

Kymmenien alkuperäisten Skylandereiden rinnalle tulee kuusitoista uutta. Jokainen kahdeksasta elementaalityypistä on saanut yhden uuden tavallisen ja yhden jättikokoisen lelusoturin. Lisäksi suurin osa vanhoista hahmoista ilmestyy päivitettyinä Series 2 -figuureina. Ne toimivat myös viime vuoden Skylanders: Spyro’s Adventuresissa, mutta uudet karvakamut tai jätit eivät.

Kaikki viime vuonna hamstratut lelu-ukot ovat luonnollisesti tervetulleita myös jättiseikkailuun.

Kolme kovaa koota: Kaos, koneet, kosto

Viime seikkailun lopussa pahasta Napoleon-kompleksista kärsivä lyhyenläntä Kaos sai maistaa omaa lääkettään ja joutui vangiksi meidän maailmamme lelukauppaan. Onneton muovikuori ei pahista kauaa pidätellyt. Epäpätevä pikkumies palaa taivasmaailmaan kylvämään tuhoa ja hävitystä, apunaan muinaiset jättirobotit.

Pelikaava noudattaa orjallisesti isäänsä, ensin hutkitaan, sitten tut... anteeksi, hutkitaan lisää. Yläilmoista kuvattu karkkivärein koristeltu satuseikkailu etenee pahiksia murjomalla, mitä nyt silloin tällöin pitää etsiä avain oveen. Sekin väännetään rautalangasta  vähintään kamera-ajolla avaimeen, tai pahimmillaan sivuhahmo selittää seikkaperäisesti reitin avaimen luo ja takaisin. Ihme kun ei lähde kädestä taluttamaan, jos luotto Skylander-pelaajaan on noin huono.

Uutena tukikohtana toimii kapteeni Flynnin ilmalaiva, jonne seikkailun aikana kokoontuu sekalainen konkkaronkka toimintakentissä kohdattuja hahmoja. Toiset pitävät kauppoja, joidenkin kanssa voi pelata minipelejä ja on mukana se elintärkeä keijukin, joka maksua vastaan päivittää skylandereiden kykyjä kovemmiksi. Junioreiden iloksi sivuhahmot saa puhumaan myös suomea.

Jätti kylmäksi!

Vuosi sitten Skylanders iski uutuudenviehätyksen voimalla, nyt feromonit ovat haihtuneet. Käteen jää ihan kiva mätkintäseikkailu, joka vain pitelee siitä kiinni ihan liikaa, jopa lastenpeliksi. Isompien pelaajien iloksi pelissä on vaihtoehtoiset vaikeustasot, joista vaikein on kokeneelle pelaajalle juuri passeli.

Skylanders: Giants on samaa kamaa kuin vuosi sitten, pienillä viilauksilla. Suurimmat uudistukset pelissä ovat jättiläiset ja suurempi määrä salapaikkoja. Kumpikaan ei muuta kaavaa tarpeeksi, jotta Giants tuntuisi tarpeeksi erilaiselta. Jättiläisetkin ovat vain isompia ja vähän vahvempia skylandereita, mikä ei millään tavalla korreloi niiden suolaisen 20 euron kappalehinnan kanssa. Aikuisille Skylandersin toinen iteraatio maistuu jo pakkopullalta, mutta eivätköhän perheen juniorit, nuo pikku verenimijät, ahmi mitä tahansa Skylander-pullaa ihan samalla himolla kuin vuosi sitten.

Seuraava vuosipäivitys toivottavasti uudistaa pelisarjaa. Jopa pieni tutkimisen vapaus nostaisi seikkailun mielekkyyttä selvästi.

------------------------

Kuvatekstit:

giants1: Anna ku mä humahuta! Jättiläiset on isoja ja vahvoja.

Giants2: Bitch, I’m fabulous!

Giants3: Tämä jättiläisamppari on vain yksi kahdeksasta jättiläis-Skylanderista. Kaikki kerätään?

Giants4: Sillä on pahat mielessään, sano mun sanoneen.

Giants 5: Isot drowit eivät vahingoitu ilman kikkailua. Sekään ei saa kunnon Skylanderin hymyä hyytymään.

Giants6: imma firin mah lazar

77