Slipstream 5000 – A Day At The Races

Slipstream 5000 on vauhdikas tulevaisuuteen sijoittuva lentokilpapeli, jossa kymmenen lentoalusta kilpailee keskenään erilaisilla kilparadoilla. Kilparadat muistuttavat lähinnä isoa vesiliukurataa tai ahdasta autotunnelia. Toisin kuin mammanpoikien formulapeleissä, Slipstreamissa kanssakilpailijat voi ohittamisen sijasta ampua palasiksi.

Kutakin lentoalusta lentää joku kymmenestä pelihahmosta. Pelihahmot ovat stereotyyppisiä, mutta viehättäviä hahmoja, jotka antavat lisämaustetta peliin huutelemalla kommenttejaan pelin aikana. Esimerkiksi hitlermäisesti karjuva saksalainen Horst on hupaisa veikko, vaikkakin onneton lentäjä. Lisää fiilistä tuo myös yleisö, joka kohahtaa hauskasti aina kun lentää katsomon ohitse.

Pelissä on ratoja kymmenkunta kappaletta eri puolilta maailmaa, kisoja käydään esimerkiksi Amazonin jokialueella ja Arizonan kanjoneissa. Radat ovat luonteeltaan erilaisia, Chicagon tiukkaa kaupunkirataa kapeine autotunneleineen on turha kuvitella lentävänsä läpi täydellä vauhdilla. Alussa on avoinna vain Arizonan rata, mutta hyvillä suorituksilla pääsee etenemään myös muille radoille. Ratkaisu on hyvä, vaiheittaisesta etenemisesta tulee peliin lisää mielenkiintoa.

Itse kisan aikana ei löysää hetkeä ole, jo radalla pysyminenkin vaatii kaiken huomion. Mutta samalla pitää sihdata tunneliaukoista sisään, vilkuilla ratakarttaa vasemmasta yläkulmasta, varoa taustapeilin avulla perässä roikkuvia ohjuksia ja yrittää ampua edellä lentäviä kilpakumppaneita. Muutaman kisan jälkeen joutuukin kaivamaan sormet irti ilotikusta ruuvimeisselin avulla.

Varikkolippu liehuu

Jokaiselta radalta löytyy varikkoalue, eli sinisillä salamoilla merkityn tunnelin läpi lentäminen korjaa aluksen vahingot, mutta tuhlaa kallista aikaa. Korjaukset on silti syytä hoitaa ajallaan, sillä moottorin tai rungon hajoaminen aiheuttaa kisan päättymisen. Varikkoalueen läpi lentämisen lisäksi aluksen voi korjauttaa poimimalla radalta pikakorjausbonuksen.

Radalta voi kerätä myös muita bonuksia, turboboostereita ja rahaa. Rahat voi käyttää kisojen välillä ohjusvarastojen täydentämiseen ja moottorin paranteluun. Taaloja on yksinpelissä liian vähän, ohjukset ja muut hienot vempaimet jäävät kaupan hyllylle kun varat eivät riitä juuri mihinkään. Kaksinpelissä on rahaa riittävästi.

Slipstreamin kolmiulotteinen pelimoottori pyörittää ruutuja sähäkästi ja lentäminen on sulavaa ilman minkäänlaista nykimistä. Lentoalukset tottelevat ilotikkua hyvin ja lentämisen ja liikkeen tuntu on loistava.

Asennus sujui rompulta lähes ongelmitta, ainoana ongelmana oli, että Flight Stickiä ei Slipstream osannut kalibroida aluksi ollenkaan. Tikun kalibrointi onnistui viimein kun vältti kalibroinnin aikana liikuttamasta tikkua äärilaitoihin. Ilotikun lisäksi Slipstream tukee myös hiirellä tai näppäimistöllä lentämistä, mutta se on käytännössä mahdotonta. Muuten Slipstream toimii moitteettomasti, bugeja ei toistaiseksi ole löytynyt.

Slipstream on vauhdikas ja hauska peli. Ei Slipperissä klassikkopotentiaalia ole ja pelkkä kisaaminenkin alkaa jossain välissä puuduttaa, mutta rallipeleistä ja toimintapeleistä kiinnostuneille on Slippis suositeltava vaihtoehto.

87