Smash Cars (PS3)

Radio-ohjattavat autot ovat videopelille epäkiitollinen kohde, sillä ne eivät myy fantasiaa urheiluauton omistamisesta. Smash Carsin RC-kaarat koettavat pomppia massasta esiin ylilyödyillä radoilla ja lennokkailla tempuilla.

Rakkineiden ajotuntuma on ilmava ja pienet töyssyt heittävät auton korkealle. RC-kilpurit painavat vain muutaman kilon, mutta siitä huolimatta kosketus tiehen tuntuu liian kevyeltä. Keveyteen on syynsä, sillä tankkiin kerätään nitroa valtavien ilmalentojen siivittämillä volteilla. Tempuissa tarvitsee huolehtia vain siitä, että kilpuri putoaa renkaat edellä maahan.

Mukiinmenevän näköinen Smash Cars hukkaa leijonanosan potentiaalistaan siihen, että kamera leijuu peruskaahailun tapaan tylsästi auton takana. Toinen missattu mahdollisuus on moninpeli, jonka rakenne on omituisen alkeellinen. Peliporukat hajotetaan automaattisesti jo yhden kisan jälkeen.

Smash Cars on kitinästä huolimatta kelpo rälläystä, mutta se hinnoittelee itsensä armotta ulos markkinoilta. Sisällön määrä ja tyyris hintalappu eivät kohtaa. Ratoja on toistakymmentä, mutta ne sijoittuvat samaan ympäristöön ja jakavat pitkiä osuuksia. Valikoista päätellen Creat Studios aikoo tehdä lisää ratoja, mutta turha luulla, että ne olisivat ilmaisia.

77