Snakeball (PS3)

Matopeli - ajattele Nokiaa, älä Wormsia - on yksi kuluneimmista videopeli-ideoista. Matopelejä on niin paljon, että kukaan ei varmasti tiedä niiden todellista lukumäärää. Sony naittaa kuluneen lajityypin ennakkoluulottomasti diskoteemaan, futuristiseen urheiluun ja räiskintään. Ja yllättäen matopeli on taas hip, hop ja pop.

Käärmepallon pyöreillä areenoilla vierii värikkäitä kuulia, jotka pyörivät ja vaihtavat suuntaa törmäysten voimalla. Etusektorista haukattu kuula siirtyy madon jatkeeksi. Pelkkä keräily ei riitä, sillä kuulat pitää hinata maaliin. Kentästä riippuen areenan keskellä on yleismaali ja reunoilla erikoismaaleja, jotka hylkivät väärän värisiä kuulia. Toisinaan maaleissa on vaarallisia bumpereita, jolloin kuulat pitää sylkeä maaliin yksitellen. Kun hirmuiseen pallorumbaan ympätään kahdeksan pelaajaa, vaihtelevia esteitä, vänkiä aseita ja neutraaleja vihollisia, on iloisen värikäs kaaos täydellinen.

Snakeball on pääasiassa moninpeli, sillä vaihtelevista haasteista huolimatta yksinpelin viehätys on rajallinen. Ihmistä on aina hauskempi kyykyttää kuin konetta. Harmittavasti netissä pyörii kitsaasti käärmepalloilijoita, joten useimmat joutuvat tyytymään sinänsä siististi rullaavaan jaetun ruudun nelinpeliin.

84