Sonic Adventure 2 Battle (GameCube)

Segan Yuji Nakan ja Naoto Oshiman luoma sininen Sonic the Hedgehog -siili aloitti uransa Megadrive-konsolilla vuonna 1991. Sonic-tasoloikkien tunnusmerkki on aina ollut huima vauhti ja sama pätee myös viimeisimmän inkarnaation Sonic-kenttiin. Knucklesin ongelmakenttiä ja Tailsin ammuskelukenttiä rasittaa huomattavasti verkkaisempi tempo. Jos huikean nopeita Sonic-kenttiä olisi enemmän ja kamera toimisi paremmin, Sonic Adventure 2 Battle kuuluisi genren terävimpään kärkeen. Vinkit keskittyvät Pokemon- ja Tamagotchi-tyyppisten Chao-otusten kasvattamiseen, mutta myös seikkailun bonukset paljastetaan.

Tiukimmat bonukset vaativat melkoista jyystämistä, sillä niihin tarvitaan runsaasti A-arvosanoja. Saat salaisen Last Stage? -kentän, kun läpäiset sekä Hero että Dark -puolen tarinat. Ratkaisun jälkeen voit myös matsata pomoja vastaan Boss Time Attack -moodissa. Extra Island -kentän avaamisessa palaa eniten aikaa. Homma hoituu, kun keräät kaikki 180 palkintomerkkiä. Joudut läpäisemään peruskenttien ohella myös Kart-autokilpailut ja Boss Time Attack -kentät. Muista myös lisätavoitteiden A-arvosanoista irtoavat palkintomerkit. Extra Island on 3D-versio alkuperäisen Sonic the Hedgehogin Green Hills Zone -kentästä. Saat ylimääräisiä pukuja kaksinpeliin ja autoja Kart Racing -minipeliin, jos nappaat A-arvosanan jokaisesta kyseisen sankarin kentästä. Saat Super Sonic ja Hyper Shadow -pelihahmot, kun läpäiset Last Stagen ja keräät kaikki 180 palkintomerkkiä.

Mystiset melodiat

Mystic Melody on työkalu, jonka jokainen hahmo voi saada. Käytä mystistä melodiaa kentissä makaavien outojen melodiamerkkien luona. Soita melodia ja salainen käytävä tai reitti avautuu. Käytävä vie yleensä kenttien kolmostavoitteen kadonneen chaon luokse. Sonicin ja Shadown melodiat ovat kummankin siilen viimeisessä kentässä. Etene Sonicilla kunnes näet tason päällä seisovan raketin grindauspaikan tuntumassa. Hyppää raketille, joka vie Sonicin toiselle reitille. Ennen pitkää Sonic päätyy Mystic Melodyn luokse. Etene Shadowilla kunnes saavut paikkaan, jossa on magneettiputkia. Kiipeä ylös ja Shadow nappaa melodian.

Tailsin melodia on egypti-kentässä. Etsi rautalaatikoiden tukkima ovi ja ammu se muusiksi Vulcan Cannon -päivitetyllä tykillä. Melodia lojuu oven takana. Knucklesin melodia on Wild Canyon -kentässä. Etsi yksinäinen Lonely Statue -patsas. Kiipeä patsaan pään yläpuolelle ja näet oudon maalauksen. Kaivaudu maalauksen läpi ja saat melodian. Tohtori Eggmanin melodia on Sand Ocean -kentän alussa. Jää pyörivän tason päälle kunnes se on rullannut koko kierroksen. Näet nyt melodian hohdon.

Erikoisia bonusesineitä

Useimpiin kenttiin on kätketty sankareille ja pahiksille bonusroinaa, jota ei tarvita seikkailun ratkaisemiseen. Knucklesin aurinkolasit ovat Egg Golemin jälkeen tulevassa Meteor Herd -avaruuskentässä. Etsi kelluva kivisaari, jonka päällä lojuu iso meteori. Mene kauas meteorin taakse ja iske sitä kaksi kertaa. Etene ylempään minispiraaliin. Jos tämä ei toimi, juokse täyttä vauhtia ovea päin. Kun pääset sisään, riko metallilaatikko ja aktivoi namiska. Lähistöllä makaava jousi viskaa Knucklesin ylös. Voit raahautua ylös myös kiipeämällä. Tiputtaudu alas ja nappaa aurinkolasit sateenkaaren väriseltä alueelta.

Rougen Treasure Scope -aarteenpaljastin on kätketty lepakkotytön ensimmäiseen kenttään. Läpäise Dark-tarina tai hae keikkaa varten rautabuutsit avaruuskentästä. Palaa ekaan kenttään ja etsi Egg-Quartersista tuttu egyptimerkki. Paikalla on mystinen melodia. Mene Security Halliin ja käytä melodia. Seuraa siltaa ja riko metallilaatikot rautabuutseilla. Laatikoista paljastuu Treasure Scope.

Tailsin Homing Laser -asepäivitys odottaa Prison Lanessa. Tarvitset rautalaatikoita silppuavan Vulcan-tykin. Aivan kentän lopussa ja maalin tuntumassa on kameroita. Ammu ne mäsäksi ja murskaa portin edessä makaavat rautalaatikot. Laserpäivitys on kahden kalterioven takana. Tohtori Eggmanille on myös jemmattu samanlainen ase. Se löytyy Dark-tarinan ensimmäisestä kentästä. Mene halliin, joka on tukittu rautalaatikoilla. Tuhoa laatikot päivitetyllä tykillä. Homing Laser on hallin päädyssä.

Sonicin maagiset hanskat ovat City Escape -kentässä. Lähesty kentän loppupäätä ja pysähdy paikalle, jossa on neljän teräslaatikon muotoinen kuvio maassa. Tarvitset Fire Somersault Braceletin. Tee pomppuhyökkäys laatikoiden päällä ja Sonic putoaa salaiseen huoneeseen. Riko lisää laatikoita ja saat maagiset hanskat. Sonic voi nyt kutistaa ja heittää vihollisia. Homma toimii vain kosketusetäisyydeltä, joten hanskat eivät ole kovin käyttökelpoisia.

Päihitä Biolizard

Kun väistelet liskon leukoja, pysy lähellä keskimmäistä tasoa. Hyppää tumman paikan kohdalla. Älä riskeeraa mitään tai muuten Shadow imaistaan hornan tuuttiin. Ennen pitkää otus kumartuu ja savuttaa. Grindaa putkea ylös ja mäiski elossapitolaitteistoa. Kun lisko ampuu kuulia, anna niiden osua ja kerää renkaat. Jos vaellat liian kauas liskon suusta, se huitaisee vaarallisesti hännällään. Kun Biolizard alkaa kasvattamaan kuplia, et voi enää grindata ylös. Käytä Shadown hyökkäyshyppyä kupliin ja kimpoile ylös. Suuntaa hyökkäys siten, että pääset liskon yläpuolelle. Vältä leijuvia kuplia ja tinttaa punaista valoa. Shadow Attack -kentän jälkeen taistelet liskoa vastaan avaruudessa. Sonic ja Shadow hoitelevat otuksen tag-tiiminä. Iske paiseisiin liskon vartalossa ja väistä laserit ja pallot.

Chao-kasvatus

Chao-olentojen kasvattaminen on kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Tarvitset runsaasti tavallisista kentistä löytyviä eläimiä ja chaos drive -säiliöitä. Eläinten käyttäminen on varsin loogista. Esimerkiksi gepardi kasvattaa chaon nopeutta ja gorilla voimaa. Jos haluat kovapintaisen karateka-chaon, anna otukselle paljon vahvoja eläimiä leikkitoveriksi. Keltainen chaos drive -säiliö parantaa uimataitoja. Vihreä säiliö parantaa juoksuominaisuuksia. Punainen säiliö kasvattaa voimaa ja violetti säiliö parantaa lentokykyä.

Chao-monistus

Voit kopioida chao-otuksia varsin yksinkertaisilla ja puhtaaksi huijaamiseksi luonnehdittavilla kikoilla. Tarvitset ensimmäiseen temppuun kaksi muistikorttia, Game Boy Advancen ja linkkikaapelin. Vie kopioitava otus Chao Transporteriin ja siirrä se Game Boy Advanceen. Valitse Transporterin Move-toiminto ja siirrä alkuperäinen GameCubessa majaileva chao toisen muistikortin Sonic Adventure 2 Battle -tiedostoon. Siirrä Game Boy Advancen kopio-chao takaisin. Siirrä lopuksi alkuperäinen chao toiselta muistikortilta takaisin.

Toinen kikka onnistuu ilman Game Boy Advancea, mutta joudut tyytymään ilmaisiin chao-muniin. Siirrä kaikki chaosi toiselle muistikortille. Deletoi chao-data ensimmäiseltä muistikortilta ja siirrä chaot takaisin. Puutarhassa on kaksi ilmaista tavallisen chaon munaa.

Chao-kustomointi

Jos chaon polla ei miellytä, voit peittää sen kaalin erilaisilla esineillä. Hanki ensin luurankokoira, joka majailee muun muassa Knuckles-kenttä Pumpkin Hillin Church Mountainilla. Anna luurankopiski chaolle. Tarjoa otukselle välittömästi jokin päähine. Voit kaivaa pääkalloja Knucklesilla tai Rougella Dark Gardenista. Hero Gardenin maaperässä on kurpitsoja. Red Apple -omena ja Cardboard Box -pahvilaatikko irtoavat Chao Kindergarten -lastentarhan Black Marketista, eli mustasta pörssistä. Chaon pitää olla tarpeeksi vahva, jos haluat antaa sille hatun. Liian nuori tai heikko chao ei jaksa pukeutua cooliin lätsään. Jos haluat päähineen pois, kiusaa chaoa vaikkapa heittämällä.

Tarjoa chaoille sitkeästi tietyn tyyppisiä elämiä ja ne saattavat muuttua esimerkin innoittamina. Lohhareita käytetään tulta syöksevän chaon opettamiseen. Anna chaolle iso pino lohikäärmeitä. Chao ei puhku tulta kovin usein, joten joudut tarkkailemaan sitä varsin pitkään. Jos haluat chaostasi haamun, anna sille runsaasti lepakoita.

Chaoista voi kasvattaa sankareita ja pahiksia muistuttavia taapertajia. Jos haluat Knucklesin näköisen chaon, anna otukselle vain punaisia hedelmiä ja chaos driveja. Otuksen täytyy olla sankari-chao, tai muuten kasvatus menee mönkään. Kun chao muuttuu kuudennen kerran, sen polla näyttää Knucklesin päältä. Saat Super Sonic -chaon, kun kasvatat kulta-chaon Shadowilla. Anna otukselle pelkkiä hedelmiä. Saat Hyper Shadow -chaon, kun kasvatat hopea-chaon Shadowilla. Anna otukselle vain hedelmiä ja punaisia chaos driveja. Kasvata violetti chao tohtori Eggmanilla ja saat Tails-chaon. Taputtele otusta kunnes sille kasvaa lohharipää. Syötä chaolle taputtelun jälkeen vain violetteja chaos driveja ja viisi hedelmää.

Saat sinisen liekin chaon kupolin päälle monella tapaa. Helpoimmin homma onnistuu, kun syötät chaolle puolikaloja, joita saa ainakin Sonicin viidakkokentästä. Saat liekkichaon ilman elikoitakin. Hoivaa punaista chaoa Knucklesilla kunnes se kasvattaa kaksi piikkiä päähänsä. Taputtele chaoa pitkän aikaa ja lopulta se kasvattaa kaksi korvaa. Jatka taputtelua ja liekki ilmaantuu chaon päälle.

Yksisarvista chaoa varten tarvitset valkoisen munan mustasta pörssistä. Nosta muna ja kiikuta sitä hetki. Älä murra munaa väkisin viskomalla. Syötä chaolle kookospähkinöitä kunnes sen kestävyys on nelostasolla. Anna sille kaksi yksisarvista leikkitoveriksi. Taputtele otusta tasapuolisesti kaikilla hahmoilla siten, että sen pään päällä leijuva pallo pysyy saman värisenä. Ennen pitkää chao koteloituu ja syntyy yksisarvi-chaona. Homma ei toimi, jos kiusaat otusta jossain mutkassa.

Söpö lepakkotyttö-Rouge osaa kasvattaa violetin timantti-chaon. Ota tavallinen vaavi-chao pilkullisesta munasta ja anna sille pahkasikoja, joita majailee ainakin Radical Highwaylla. Paijaa ja taputa chaoa Rougella ja nosta sen lentokyky vähintään tasolle 30. Odota, että chao kasvaa ja anna sille luurankokoiria. Otuksesta muovautuu violetti timantti-chao.

Kulta-chaoon tarvitaan linkkikaapeli, Game Boy Advance ja Sonic Advance -peli. Mene Tiny Chao Gardeniin. Paina L-näppäintä ja jos sinulle on tuuria, saat ostaa kultamunan tuhannella renkaalla. Homma onnistuu myös toisella tavalla. Siirrä keltainen jalokivi Sonic Advancesta GameCubeen. Osta mustasta pörssistä tavallinen ruskea chao. Hanki kaksi sydänhedelmää ja anna ne chaoille. Kun olennot vääntävät munan, siitä pitäisi kuoriutua kultainen chao.

Läpinäkyvä chao vaatii taas Sonic Advancen apua. Ota safiiri-chao Sonic Advancesta ja risteytä se kiiltävään valkoiseen chaoon. Kun chao kuoriutuu, se on läpinäkyvä tavallinen chao. Jos haluat lähes näkymättömän chaon, risteytä läpinäkyvä chao kiiltävään limetinvihreään chaoon. Jos homma ei onnistu, resetoi kone ja yritä uudestaan. Syntyneen otuksen vartalo on täysin näkymätön. Näet vain siivet, naaman ja pallon.

Mahtavat chaos chaot

Kuolemattomat chaos chaot ovat otusten ylimpiä muotoja. Chaon täytyy koteloitua pisaraan kaksi kertaa. Kasvata chaon staminaa, eli kestävyyttä tasolle 7-15 ja otus koteloituu. Jätä pelikuutio puksuttamaan yön yli siten, että pelihahmosi on chao-puutarhassa. Chao on muuttunut taas vauvaksi. Toista koteloitumisoperaatio ja odota, kunnes chao on taas söpö pikku taapero.

Anna vaaville yksi kappale kutakin eläintä, eli joudut kiikuttamaan chaolle 20 erilaista elikkoa. Tarvitset siis seuraavanlaiset otukset; pahkasika, gepardi, pupu, saukko, hylje, pingviini, gorilla, tiikeri, karhu, kondorikotka, papukaija, riikinkukko, lammas, pesukarhu, haisunäätä, puolikala, luurankokoira, lepakko, yksisarvinen, lohikäärme ja feenixlintu.

Jos haluat enkeli-chaon, anna eläimiä vain Sonicilla, Knucklesilla ja Tailsilla. Jos haluat paholais-chaon, anna eläimiä vain tohtori Eggmanilla, Shadowilla ja Rougella. Jos haluat neutraalin valo-chaon, käytä kaikkia sankareita ja pahiksia tasapuolisesti. Muista taputtaa ja syöttää chaoa jatkuvasti. Chaos chaon tyyppiä voi kontrolloida myös Chao, Dark ja Hero -hedelmillä. Odottele taas jokunen tovi ja ennen pitkää komea chaos chao on kypsä. Jos haluat tyylikkään värin chaos chaollesi, käytä vain aloituksessa jaettuja munia.

Lisää aiheesta

  • IL-2-käsikirja aloittelijoille ja vähän edistyneemmillekin

    Tiesitkö, että ilmojen valtias haluaa juuri Sinun sielusi löytävän totuuden? Tie taivaiden auvoon voi olla kivinen ja kynnys pelottavan korkea. Pelit-lehti ojentaa auttavan kätensä ja opastaa oikeaoppisiin palvontamenoihin. Kesäillassa surisevat nyt muutkin kuin hyttyset.

    IL-2 Sturmovik on…
  • World War 3: Black Gold

    Paina pelin aikana enter, kirjoita sen jälkeen PEACE ja paina taas enter, niin saat huijausmoodin päälle. Tämän jälkeen voit kirjoittaa seuraavat koodit samalla systeemillä, eli ensin enter, sitten koodi ja lopuksi vielä enter.
    MONEYFORNOTHING: lisää rahaa
    NOBELPRIZE1: kaikki tutkimus…
  • Star Wars: Galactic Battlegrounds

    Kirjoita seuraavat koodit pelin sisäiseen chattiruutuun ja paina enter. FORCEFOOD: 1000 ruokaa FORCEORE: 1000 malmia FORCECARBON: 1000 hiiltä FORCESIGHT: poistaa fog of warin FORCEBUILD: salamannopea rakennus ja tutkimus