Sony ilmoittautui VR-kilpaan

projectmorpheus

Sony julkisti tiistaina GDC-messuilla Project Morpheus -virtuaalitodellisuusprojektinsa.

Sonyn virtuaalilasit toimivat PS4:llä, ruudun resoluutiona on 1080p, näkökenttä on 90 astetta ja laite tunnistaa liikkeen ja asennot gyroskoopeilla ja kiihtyvyysmittareilla. Kun päätä kääntää, myös kuvakulma muuttuu. Sony myös kehittää virtuaalilaseja varten uutta 3D-äänitekniikkaa, jossa äänen suuntaan voidaan vaikuttaa.

Project Morpheusta on kehitetty viimeiset kolme vuotta ja prototyyppiä on tarkoitus alkaa toimittaa pelinkehittäjille. Laitteen hintaa tai julkaisuaikataulua ei vielä paljastettu, edes nimi ei ole todennäköisesti lopullinen.

Sony ei ole ainoana matkalla virtuaalitodellisuuteen. Kickstarter-rahoitteinen Oculus VR om kehitystyössään pisimmällä, sillä Oculus Rift -virtuaalilaseista on myynnissä jo pelinkehittäjille tarkoitettu versio. Kuluttajaversion pitäisi ilmestyä vuoden 2014 lopussa tai ensi vuoden alussa. Myös Valve kehittää laseja.

Pelintekijät ovat leikkineet Oculus Riftillä jo parin vuoden ajan. Kasvava trendinä tuntuu olevan näkemys, että lasien parasta kohderyhmä eivät olekaan pelaajat vaan elokuva- ja musiikkiyleisö. Valve muun muassa visioi valjastavansa virtuaalilasinsa eSports-käyttöön. Pelikäytössä ohjauksen ja lasien välinen lagi on ongelmallisempi kuin passiivisessa katselukäytössä, mikä aiheuttaa tottumattomalle liikepahoinvointia.