Sonyn minikonsoli tulee marraskuussa Eurooppaan

playstationtv

Sony paljasti blogissaan, että PlayStation TV -minikonsoli julkaistaan Euroopassa marraskuun 14. päivänä.

PlayStation TV on käytännössä minikokoinen PS Vita. PlayStation TV liitetään televisioon, jolloin koneella voi pelata telkkarin ruudulta PS Vita-, PSP- ja PSone-pelejä. Lisäksi laite toistaa PlayStation 4 -pelikuvaa. Ohjaimena käytetään DualShock 3- tai Dualshock 4 -padia, mutta padit pitää joko omistaa tai ostaa erikseen.

PlayStation TV:n kylkiäisenä tulee kolme peliä: Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra ja OlliOlli. Minikonsolissa on gigan verran tallennustilaa digitaalisille peleille, mutta konsoli tunnistaa myös Vita-pelikortit. Käsikonsolipelit eivät toimi suoraan PlayStation TV:ssä vaan vaaativat laitetukipäivityksen. Jo julkaisupäiväksi luvataan tuki sadoille peleille, joiden lista löytyy PlayStation Blogista.

Nettikauppojen perusteella hinta Suomessa olisi noin 110 euroa.

Kuten minikonsolin nimestä voi päätellä, PlayStation TV ei ole pelkkä pelikone vaan suoratoisto-ominaisuudet nousevat todennäköisesti yhtä isoon rooliin kuin pelit. Amerikassa on jo väläytelty yhteistyötä netin tilausvideopalveluiden kanssa, mutta todennäköisesti Sony suunnittelee omaakin netti-tv-palveluaan.

Toinen kohderyhmä näyttäisi olevan Tuhkimon ilkeät sisarpuolet, sillä PlayStation TV -mainosvideossa isoveli hylkää pikkuveljensä, joka koiranpennun lailla haluaisi vain hetken huomiota.

Sonyn PlayStation TV -mainos