Space Crusade: The Voyage Beyond

Games Workshopin suositusta lautapelistä Gremlinin tietokoneelle kääntämä Space Crusade laajenee kymmenellä lisätehtävällä, jotka luonnollisesti ovat peruspeliä vaikeampia. Avaruusmerijalkaväki se siinä putsaa aluksia alieneista.

Uusia aseita ovat liekinheitin ja komentajan sahamiekka, uusi lisävaruste lähettää sotilaan kuoltua paikalle samanlaisen täydennysmiehen. Tietysti pitää sitten lisätä hirviöitäkin. Space Ogre, Dredanought Mk IV, koloissa piileksivät parasiitit ja Soulsucker Queen tekevät uusista tehtävistä entistä vaarallisempia.

SC käyttää linnunsilmägrafiikkaa, mutta näytösluonteisesti taistelujen tulokset kuvataan isometrisinä animaatioina. Space Crusade on hyvä, mutta ehkä liiankin uskollinen käännös lautapelistä: tuntuu, että tietokonetta olisi voinut hyödyntää enemmän ja sääntöjä vähän muokata, antamalla sotilaille vaikka edes kaksi osumapistettä. "Nopan"heitossa voisin vannoa, että nollia ropisi enemmän kuin muita numeroita yhteensä.

Fanit voivat ihan turvallisin mielin rientää kauppaan, mikäli jo ykkösosa miellytti. The Voyage Beyondia pitäsi olla saatavana sekä itsenäisenä datalevynä että peruspelin kanssa pakattuna.

85