Space Crusade

Rooliseikkailu. yvistä lautapeleistä väännettyjä tietokonepelejä soisi näkevänsä enemmänkin. Monessa lautapelissä on jo valmiiksi toimiva idea ja taustamaailma, mutta noppakäsi tahtoo puutua jatkuvaan tulosten arpomiseen. Hyvästä lautapelistä tulee kuitenkin helposti kehno tietokonepeli, jos sovituksessa jätetään hyödyntämättä tietokoneen tarjoamat mahdollisuudet.

Space Crusadeen ei olisi tarvinnut lisätä sen kummempaa kuin vähän kunnon animaatiota pelilaudalle sekä ääniefektejä sinänsä kivan musan lisukkeeksi, nopeuttaa nopan pyöritystä ja poistaa turhia valintoja, niin tuloksena olisi ollut jopa erinomainen peli. Nyt sitä jaksaa pelata vain kaveriporukalla, joka on jo entuudestaan kiinnostunut Warhammer 40 000:n maailmasta.

Lisäksi PC-versiota riivaa kankea ohjaus eli ohjelma ei aina huomaa esimerkiksi kömpelöt 3D-taistot pois tai päälle kytkevää F9-näppäintä. Vastaavasti hiiren nappulan ajoitus on tulitusikonin aktivoimisen osalta pielessä. Samaten ohjelman viiveet ovat aivan liian pitkät. Jos taistelun tulosten arpominen ja tietokoneen ohjaamien ötököiden liikkuminen vie 486:lla näin kauan, reppana 386SX:n omistaja saa hermoromahduksen ennen ensimmäisen tehtävän puoliväliä.

Eli viimeistelyä kaivattaisiin ja rajusti, ennen kuin Space Crusadesta olisi edes lautapeliesikuvansa korvaajaksi. Sääli _ pelin perusidea on oikein kiva.

70