Space Gun – Muukalaisvihaa tähdissä

Vuonna 2039 ihmiskunta aloitti ulkoavaruuden tutkimuksen. Ja törmäsi vähemmän sosiaaliseen elämänmuotoon, joka sitten valloitti tutkimusaluksen. Niinpä tietysti.

Space Gun on, lyhyesti ja ytimekkäästi, Operation Wolf avaruudessa. Tarkoitus on pelastaa panttivangit avaruushirviöiden valtaamasta aluksesta ja tietysti räjäyttää kaikki liikkuva, sanotaan vaikka tuusan nuuskaksi, minkä jälkeen siirrytään planeetan pinnalle ja meno jatkuu. Ampuminen sujuu läjäyttämällä tähtäin hirviön päälle ja painelemalla nappulaa kunnes kohde leviää pitkin lattiaa. Käytävillä tulee vastaan muun muassa monikätisiä hirviöitä, joilta muuten saa ammuttua kätöset irti, pienempiä kiusankappaleita ja aivan oikein, valtavista loppuhirviöistä täytyy myös tehdä entisiä.

Seinillä vilkkuvista objekteista saa ampumalla tarvittavia lisäaseita, kuten liekinheittimen, kranaatteja, miekan ja jääpyssykän sekä taisteluhaarniskan ja kaksi eritehoista energianpalautinta. Panttivankeja vapautetaan ampumalla sellin ovia, mutta sormi kurissa sen jälkeen tai panttivangin vapaus on lyhytikäistä.

Grafiikasta ei voi ruusuja jakaa. Kuusitoista väriä on näytössä/käytössä, ja muutamasta seikasta voi päätellä ensimmäisen Space Gunin syntyneen ST:ssä. Grafiikka on aivan turhan valjun näköistä ja esimerkiksi hirviön kuollessa lentävät löntit ihmetyttivät. Ensin veikkasin niitä jonkinlaiseksi aseeksi, kunnes keksin että nehän ovat niitä Tuusan Nuuskia. On sitä 16 värillä on ennenkin tehty näyttäviä ruutuja kun on grafiikka hallussa. Luojan kiitos ääniefekteissä on tyydyttävää rytinää.

Peli sujuu joystickilla (sujuu ja sujuu), hiirellä ja mielenkiintoisesti Trojan Light Phaser -valopistoolilla, mikäli sellainen sattuu jostain löytymään. Pelattavuus on kohdallaan lukuunottamatta hirviöiden liiallista kestävyyttä, joka syö massatuhon viehätyksestä osan.

Sinänsä Space Gun tuli hyvään rakoon: vähän silmiä siristämällä ja mielikuvitusta terästämällä sai tapettavan materiaalin näyttämään vaikka pankkivaltuusmiehiltä ja niin sanotuilta "kansanedustajilta". Punaisen usvan läpi ammuin lyijyraippaluoteja peruskorkoineen, ammuin... ammuin ja ammuin, kunnes niljakkaiden avaruushirviöiden lähetystö saapui UFOlla takapihalle ja pyysi lopettamaan loukkaukset. Suostuin, ja he kuolivat onnellisina, omina itseinään.

Space Gun on siis uusi versio aikoinaan erittäin suositusta pelistä eikä itse asiassa tarjoa mitään uutta. No jaa, joissain kohdissa voi valita kahdesta etenemissuunnasta, joten pientä edistystä on tapahtunut.

81