Splashdown (PS2)

Rainbow Studiosin edellinen peli ATV Offroad oli onnistunut kumpareautoilun saloihin vietellyt kaahauspeli, joten vesiskootteripeli Splashdownin aalloilta on lupa odottaa pomppuista menoa.

Hypepuheet hienosta vedenpinnan mallinnuksesta pitävät paikkansa: koskaan ennen ei vesiskootteripelin vesi ole näyttänyt näin aidolta. Kauniiden aaltojen lisäksi tarvitaan kuitenkin nippu mielenkiintoisia, vaihtelevia ratoja, asiallinen ajotuntuma ja väkevä vauhdin hurma.

Ohjattavuus on hyvä ja ajokki reagoi veden roiskeisiin juuri oikean tuntuisesti. Skootteri pysyy hyvin aloittelijankin hyppysissä, mutta täydelliseen ratakierrokseen vaaditaan aimo annos taitoa. Sukelluksessa voi virittäytyä ilmalentoon ja sitä seuraavaan temppuun tai etsiä salaisia vedenalaisia oikoreittejä.

Urapeli (career) on yksinpelaajan valinta. Kaikkiaan kisattavana on kaksikymmentä koitosta, ja yleensä toiseksi tai kolmanneksi sijoittuminen vie jatkoon. Silloin tällöin vastaan tulee haastekisa, jossa pelaaja kilpailee haluamansa vastustajan kanssa. Voiton jälkeen vastustajan voi valita omaksi hahmokseen. Se kannattaa, koska uudet kuskit ovat todella taitavia ajajia.

Kostea tunnelma

Yksinpeli pitää alkumatkasta otteessaan napakasti. Radat ovat vaihtelevia niin kuvallisesti kuin myös kurveiltaan. Hyppyrit piristävät eloa ja temppu ilmalennon aikana pitää purtilon hyvässä vauhdissa. Kisat ovat jännittäviä eikä alkukierroksen mokailu vie voittoa tavoittamattomiin. Musiikki on napakkaa ja virkistävää punkkipoppia pakollisilla reggae- ja ska-mausteilla kuorrutettuna. Tunnelma on onnistunut, vauhdikas ja intensiivinen.

Dolby Surround -äänet loiskuvat sopivasti takavasemmalla, mutta äänimaisema olisi voinut olla vieläkin vakuuttavampi. Loiskeet ja muut purinat eivät täytä huonetta niin kuin toivoisi ja olettaisi. Ruutu päivittyy tasaisen tappavasti (vaikkakin vain 30 fps), mutta sivuttaisvieritys ottaa silti hetkittäin silmiin. Laajakuva-tilaa ei ole valitettavasti mukana.

Uraputki yllättää

Kymmenkunnan kisan jälkeen (eli urapelin puolivälissä) peli alkaa puuduttaa. Vaikka maisevat vaihtuvat, peli pysyy pitkälti samana ja iänikuisten temppujen tekeminen miljoonannen kerran alkaa käydä työstä. Koska vauhti hyytyy ilman onnistuneita temppuja, stunttinappeja on pakko haroa.

Kauniisti rullaava jaetun ruudun kaksinpeli tuo vaihtelua. Ruudun voi jakaa niin pysty- kuin vaakasuunnassa. Kaksinpeliä piristää lukuisa joukko pelivaihtoehtoja, joista erikoisin on seuraa johtajaa -leikki, jossa toisen pelaajan täytyy matkia toisen temppuja.

Splashdown on herkkua, muttei aivan niin huima kuin se olisi voinut olla. Vaikka vesi näyttää ja tuntuu hyvältä, kunnon aallokot ovat harvassa. Radan kauimmaisessa kolkassa saattaa muutama kuohupääkin yllättää, mutta aallolta toiselle leiskuttelu jää liian harvinaiseksi herkuksi. Muutama avomerikisailu olisi tuonut kokonaisuuteen kipinää ja vaihtelua.

86