Star Trek - 25th Anniversary – Unelmat toteutuvat

Kaikki kommunikaatio avaruusasema ARK 7:n kanssa on katkennut. NCC-1701 Enterprise käynnistää varppimoottorinsa. Mitä? Romulaanien Bird of Prey on sektorissa ja puhkuu pyhää vihaa Federaation petosta vastaan. Wing Commander -tyyppisen avaruustaistelun jälkeen Enterprise telakoituu asemaan, minkä romulaanit ovat tehneet jo aikaisemmin.

Kirk, McCoy, Spock ja punanuttuinen turvamies siirtyvät asemalle. Spock selaa aseman tietokoneen ja McCoyn tricorder vahvistaa tiedot: aseman ilmakehässä on virus, joka on tappava sekä romulaaneille että vulkaaneille. Pystyykö Kirk estämään sodan Federaation ja romulaanien välillä? Jääkö Spock henkiin? Tällä kertaa vastuu on sinun.

Kaikkien kymmenien Star Trek -pelien jälkeen odotus on palkittu. Interplay on tehnyt uskomattoman loistavaa työtä: niin juonet, yleinen henki, ongelmien ratkaisut kuin dialogit ovat kirjaimellisesti kuin suoraan TV-sarjasta aina tehtävän loppukommentteja myöten. Asiavirheitä ei ole lainkaan, sen sijaan trekkiet tukehtuvat onnesta löytäessään sisäpiirivitsejä, tutuntuntuisia tilanteita sun muuta. Taistelussa voi Enterprisen hävittäjämäinen käsittely tosin oudoksuttaa.

Peli päättyy, mikäli Enterprise tuhoutuu tai joku Kolmesta (Kirk, Spock tai McCoy) kuolee, mutta yhteen virheeseen on varaa, kiitos Sen Punapukuisen Turvallisuusmiehen. Joka jaksossa on vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotkut onnistuneempia kuin toiset. Starfleet jyvittää pisteitä tehtävän päätyttyä, ja pisteet parantavat Enterprisen miehistön taistelukykyä.

Wing Commander -tyyppinen avaruustaistelu toimii ihan hyvin, mutta itsenäisiä jaksoja muistuttavat lyhyet seikkailut ovat ne pelin suola. Sinänsä Interplayn käyttäjäliityntä ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä, mutta painii vähintään samassa sarjassa Sierran interfacen kanssa. Tuloksena pelaaja tosiaan tuntuu uppoavan osaksi jotain Star Trekin jaksoa. Mikäli trek-tietous ei ole hanskassa, voi eteneminen tosin jäädä väliin. Hiirellä pelaaminen sujuu ehdottomasti parhaiten sekä taistelussa että seikkailupelissä.

25th Anniversary on ilmiselvästi suunnattu trekkieille, joista yksikään trekkie tuskin tulee peliin pettymään. Varppifaktori 10, suuntana sektorin lähin kauppa.

95