Star Trek: Deep Space Nine: Dominion Wars [2]

Seuraavassa yleisiä taktiikoita, joilla pärjää sodassa Dominionia vastaa. Kaikkien alusten tulivoima kannattaa keskittää kerrallaan yhteen alukseen, joka tuhoutuu tällöin paljon nopeammin. Jos kohteita on useampia, aloita isoimmasta. Omat alukset käyttävät automaattisesti peräosan aseita mahdollisiin muihin kohteisiin.

Valitse mieluummin vähän voimakkaita aluksia kuin isoa joukkoa. Kapteenien kun tulee saada tappoja ja vihollisten kaappauksia ja sitä kautta kokemusta ja ylennyksiä. Koska aluksia on rajoitettu määrä tehtävässä, mitä vähemmän aluksia käytät, sitä enemmän kokemusta kullekin kapteenille.

Älä lopeta tehtävää heti kun voi. Vaikka kaikki ensisijaiset tavoitteet olisikin saavutettu, ja tehtävän pystyisi lopettamaan, kannattaa ennemmin jatkaa ja suorittaa myös toissijaiset tavoitteet. Myös ylimääräisten tappojen kerääminen on suositeltavaa. Tämä toimii hyvin myös siksi, että kun olet tehtävän suorittanut, kapteeni saa pitää kaiken keräämänsä bonuksen, vaikka alus tuhoutuisikin jälkivaiheessa.

Vihollisten alusten kaappaaminen tuo lisää tulivoimaa ja suojia ja antaa lisää pisteitä tehtävän suorittamisesta yksinpelitehtävissä, etenkin 1.03-päivityksen jälkeen. Kaappaaminen on tavallistakin hyödyllisempää helpoilla vaikeustasoilla, joissa hyökkääjä on etulyöntiasemassa.

Kun saat laitteen, joka puhkaisee siirrinten suojat, palkkaa sotilaita vino pino. Ilmankin laitetta pärjää, kun käskee aluksia tuhoamaan ensin suojat. Jos sotilaat ovat vähissä, kaikki muutkin kelpaavat, kuten insinööripuolen pojat. Muista lopettaa ampuminen, kun vastustajan suojat putoavat tai voit tuhota aluksen ja samalla omat sotilaasi.

Muista lähettää kaapatulle vihollisalukselle myös päällystöä tai kaapattu alus ei kulje kuin neljännesvauhdilla (paitsi varppiin mentäessä). Mikäli alus on vaurioitunut, myös insinööreille on tarvetta.

Yksi hyvä taistelutaktiikka on jättää taktiikat kokonaan käyttämättä. Tällöin taktiikkapaneelissa lukee Nothing, ja alus jököttää paikallaan ampuen kaikkea lähelle uskaltautuvaa. Toimii etenkin silloin, kun vahvistaa roimasti etusuojia.

Ammu tähdättyjä laukauksia, eli tähtää ennen kuin ammut. Jos haluat räjäyttää vihollisen aluksen, ammu moottoreita tai yleisesti kaikkialle. Jos taas haluat kaapata aluksen, ammu suojia.

Hyökkää niin harvan vihollisaluksen kimppuun kerralla kuin mahdollista. Vanha hajota ja hallitse -sääntö siis pätee sodassa Dominiotakin vastaan. Aluksesi pystyy kukistamaan minkä tahansa yksittäisen vihollisaluksen, mutta on silloin vaikeuksissa kun vihollinen ryhmittyy ja käy yhteistuumin kimppuun. Pyri siis pienin askelin ottamaan alueet haltuun tuhoamalla yhden aluksen kerrallaan. Tämän saavuttamiseksi saattaa joutua kurvailemaan ja houkuttelemaan vihollisaluksia pois muiden luota. Toisin sanoen houkuttele, taistele ja tuhoa. Sen jälkeen lähde taas houkuttelemaan seuraavaa.

Joskus omien joukkojen jakaminen on välttämätöntä. Yleensä on parasta laittaa kaapatut alukset erilliseen ryhmään, mikäli niitä ei pysty miehittämään täysin. Jos tarkoituksena on suojella useita kohteita, kuten aluksia tai tukikohtia, joukkojen jakamiselle ei ole vaihtoehtoja.

Lisää aiheesta