Star Wars Episode 1: The Phantom Menace [3]

Ensimmäinen iso örkki tulee vastaan Mos Espa -tasolla. Mennessäsi vapauttamaan poikaa häkistä avautuu toisesta hökötyksestä luukku, ja sieltä tepastelee esiin kohtalalaisen kokoinen punainen otus. Pingo äkkiä karkuun kapealle kujalle, jonka päässä on vielä toistaiseksi lukittu ovi. Painele kujan päätyyn aivan selkä ovea vasten, ja huomaat örkin seuraavan sinua. Yllätys onkin suuri, kun mörkö tajuaa ettei lyöminen kujalla oikein luonnistu, sen kapeuden vuoksi nimittäin. Sankarin kannalta tämä on hieno juttu, koska voit mätkiä tyypin kanveesiin saamatta itse osumia.

Seuraava köriläs astelee vastaan Mos Espan areenalla. Siis heti sen jälkeen, kun olet jututtanut Jabba the Huttia ja noukkinut rahat maasta. Tämä kaveri on ehkäpä yksi vaikeimmista vastustajista, mutta kun tietää niksit, ei aikaa pitäisi liikaa kulua. Kömpelyyden lisäksi hän on hidasliikkeinen, joten kannattaa hyppiä lähelle, lisauttaa pari kertaa, ja painella taas ennen vastaiskua karkuun. Välillä kummajainen lyö jalkansa huoneen seinissä oleviin piikkeihin, jolloin onkin maanmainio tilaisuus jatkaa koulutusta. Varo toki niitä piikkejä.

On syytä varautua siihen, että vastustaja saattaa viskoa kalikoita sinun suuntaasi. Jos taistelet Jabban mielestä arvokkaasti, saat tiimellyksessä apua energiapakkauksista.

Samaisen tason loppupuolella joudut hakkaamaan ison vihaisen örmyn, jolla on hallussaan Anakinin Podracerin tärkeä osa. Örmyllä on aseenaan lasertykki, jolla hän paukuttelee melkoisia sarjoja. Huoneen vasemmassa laidassa on pieni syvennys, jota pitää käyttää suojautumiseen. Tekotyhmä vastustaja ei sinua sieltä hoksaa, ja voit ammuskella samaisesta paikasta omalla pyssykälläsi tavallista helpommin. Muista kuitenkin, että lattiasta nousee ajoittain ikäviä tykkipesäkkeitä, joiden paukut on torjuttava valosapelilla. Nuo turretit tuhoutuvat kuitenkin omiin ammuksiinsa, joten ei syytä huoleen. Taistelun loputtua voivat haavoittuneet käydä poimimassa edellisestä huoneesta hieman energiaa.

Ensimmäinen kohtaaminen Darth Maulin kanssa tapahtuu Encounter on the Desert -pelitasolla. Tästä mätöstä on vähän kerrottavaa, sillä voittoon ei ole kuin yksi tie. Mustat, pienet lentävät pallodroidit on tuhottava ennen varsinaisen kamppailun alkamista. Energiapakkauksia löytyy tason alkupuolen Podracerista sekä kiviseinämän takaa avoimelta alueelta. Pieksettyäsi Maulin Darthia tarpeeksi monta kertaa Qui-Gon lopettaa ja pinkaisee alukseen.

Coruscantin lopussa pääset mättämään mustapukuista miestä vastaan. Ystävämme kantaa mukanaan keppiä, jonka kärjessä on valomiekan kaltainen terä. Tyypille pistää nenukkiin aika helposti ja varsinkin silloin, jos sattuu kantamaan mukanaan Light Repeating Blasterin. Kävele vain vastustajan lähelle ja ammu niin paljon kuin sielu sietää. Miekkonen saattaa välillä pomppia sivummalle, jolloin kannattaa jälleen siirtyä lähemmäksi. Ukkoa ei kannata räiskiä kauempaa, sillä hän torjuu ammukset lähes pettämättömällä tarkkuudella.

The Final Battle -ruutu kertookin kaiken oleellisen. Kyseessä on viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin vastustaja. Saat jälleen seuraa Darth Maulista, joka tappaakin surutta Qui-Gonin ja aikoo kuulemma pistää sinutkin tutimaan. Vastus on tietenkin vaikea, mutta viisaimmat eivät sorru valosapelisirkukseen. Kovimmat jedit hyppäävät ylemmäksi, jolloin Maul tosin antaa sähköistä palautetta. Singolla paha kaveri saa enemmän vahinkoa osakseen. Ammu siis tyyppiä singolla ylemmältä tasolta kunnes panokset loppuvat. Lyö vielä pari kertaa miekalla, ellei Maul ole jo potkaissut tyhjää. On myös muistettava, että ennen loppumättöä energiaa on oltava riittävästi.

Lisää aiheesta