Star Wars Racer Revenge (PS2)

Tähtien sodan ykkösosan kärkikohtauksia on Jabban sponsoroima podrace-rakettirekikilpailu Tatooinessa. Huimaavan vauhdikkaasta aiheesta on tehty pelejä aiemminkin, mutta ensi kertaa LucasArts astuu Wipeout Fusionin hallitsemalle PS2-areenalle.

Pikasilmäyksellä kaikki on kunnossa. Rakettireet tottelevat ohjausta herkästi, ja repivästi ulvovien rakkineiden huippunopeudet ovat huikeita. Ympäristö viuhuu ohi sujuvan ripeästi ja ainoastaan jaetun ruudun kaksinpeli nostaa horisonttiin sakean hernerokkasumun.

Kaahailu kompastuu puolivillaiseen ratasuunnitteluun. Hupi tuhotaan ylijyrkillä mutkilla ja raivostuttavilla estesumpuilla, joihin alus töksähtää ilkeästi. Ainoastaan aurinkoisen aavikkoplaneetta Tatooinen leveät väylät ovat miellyttäviä kisaympäristöjä ja siellä esteisiin törmäily on omaa syytä. Gamorrassa ja muissa paikoissa mieli mustuu samaan tahtiin radan kanssa. Pimeydessä vaanivien esteiden seassa sompailu ja kolarointi vievät meiningistä kaiken maun.

Jedirefleksejä ei tarvita

Kilpailussa jatkoon riittää kolmas sija kahdeksan kilpailijan joukossa. Muut kruisailevat suhteellisen hiljaa, joten pari pahaa kämmiä ei vielä pilaa kisaa kokonaan. Tyylikkäässä porukassa ovat mukana kaikki leffasta tutut heput, kuten Anakin Skywalker ja Sebulba. Mestaruussarjan sijoitukset palkitaan rahalla, joka tuhlataan aluspäivityksiin Watton korjaamossa.

Vaikeustasoa kannattaa nostaa mainiolla kahden tatin Advanced-ohjaussysteemillä, jossa rakettirekeä kontrolloidaan kuin elokuvassa. Moottorit ovat erillisiä yksiköitä ja esimerkiksi vasemmalla suihkarilla jarruttaminen kääntää reen vasemmalle. Helppo perusohjaus vaatii vain yhden tatin ja kaasunamiskan.

Konetta kuumentava boosti tuo lisää vauhtia ohjattavuuden kustannuksella. Varikkopysähdyksiä ei ole, joten kolarivauriot hoidetaan kirjaimellisesti lennossa. Moottorit köhivät vaajatehoisina korjausoperaatioiden aikana.

Tunnelma on parhaimmillaan mahtava. Rakettireet ulisevat, vinkuvat ja murisevat kukin omalla nuotillaan. Perusasetuksien äänenvoimakkuudet ovat pielessä, mutta lyhyen rukkaamisen jälkeen ajaminen kuulostaa melkein samalta kuin elokuvassa.

Star Wars Racer Revengellä on hetkensä, mutta puolentusinaa sössittyä rataa pilaavat huvin nopeasti. Lisäksi helpon vaikeustason myötä kaikki oleellinen on nähty yhdessä illassa.

71