Start the Party! (PS3) – Kotibileet pystyyn

Bilepeliin tarvitaan vilkas kaveriporukka, jonka kyvyillä ei ole väliä. Idea vastaisi Big Brotheria, mutta tarkoituksena on, että kaikilla on hauskaa, myös katsojilla.

Start the Partyn pelaaminen on sivusta katsottunakin huvittavaa heilumista ja huitomista. Tehtävät ovat lyhyitä, puolen minuutin mittaisia rykäisyjä, joissa heilutaan ruudun ohjeiden mukaan sinne tänne. Ainoana yhdistävänä teemana on kropan mukaan ottava liikeohjaus.

 Ideat vaihtelevat villisti. Tiputuuletuksessa propellilla muutetaan putoavien tipujen lentosuuntaa niin, että ne putoavat pesiin. Roboteeveessä konemiesten mahaan ilmestyy käännettyjä kuvia pelaajasta, jonka pitää osua Movella oikeaan kohtaan ruutua, vaikka suuntia käännetään jatkuvasti. Tukanleikkuussa letti lyhennetään mahdollisimman nopeasti mallin mukaan.

Muutamaa huippukohtaa lukuun ottamatta valikoimissa on liikaa päätöntä huiskaamista – tai oikeastaan liian vähän, sillä 20 minipeliä on yhdessä illassa nähty. Minipelit ovat toimivimmillaan silloin, kun ideat ovat vielä uusia ja kiire pakottaa sähläämään.

Vaikuttavin piirre on viiveetön ohjaus. Ruudulle ilmestyvä tuuletin, kärpäslätkä, nuija, piikki ja muut viritykset seuraavat hienosti käden ja Moven liikkeitä. Tekniikkademon kannalta mielenkiintoisin hetki nähdään heti alkuvalikoissa, kun Moven valopallo muuttuu hienosti hötkyväksi kumisormeksi.

Yksinpeliin saadaan mielenkiintoa pistemetsästyksellä. Ruudulle tupsahtaa arvottuja minipelejä, joita pelataan kymmenen sekunnin viipaleina. Mitä paremmin hosuminen sujuu, sitä pidempään saa jatkaa. Mukana on myös muutaman sekunnin mikropelejä, kuten krokotiilin hampaiden jynssäystä ja valkoisen lipun heilutusta, joita ei ole moninpelissä mukana lainkaan. Moninpelissä jauhetaan vuorotellen vapaavalintaisia tai koneen poimimia minipelejä. Voittaja valitaan pistepotin perusteella.

Start the Party! ei mullista pelaamista, sillä vastaavia fiiliksiä irtosi jo PS2:n EyeToy-virityksistä ja Wiin lukuisista liikeohjauspeleistä. Toiminnassa ei ole teknisesti mitään vikaa, mutta ideoihin olisin kaivannut luovuutta roimasti lisää. Start the Party! saattaa aloittaa bileet, mutta ne eivät jatku sen voimalla pikkutunneille.

70