State of Emergency (nettiarvostelu) – Hätätila!

GTA-sarjan pelit ovat hauskoja, pelattavia, kiinnostavia ja niissä on hiton hyvä ääniraita. State of Emergency pyrkii samaan, mutta kaatuu turvalleen listan joka kohdassa.

Eletään tulevaisuudessa, ja Korporaatio on vallassa. Kapinallisjärjestö "Vapaus" haluaa palauttaa demokratian, ja tilaisuuskin ilmaantuu kansan alettua yleisesti mellakoimaan.

Massahysteria tarttuu myös pelin "sankariin", joka Vapauden nimissä ja Demokratian pyhä arvo motiivinaan alkaa taistella Korporaatiota vastaan. Mitään järkeähän touhussa ei ole, vaan kyseessä on hillittömän nopeatempoinen väkivaltaräpellys, jossa pelaaja tappaa laumoittain porukkaa ja tuhoaa läjäpäin kamaa nyrkein, potkuin, asein ja niin edespäin.

Pelin myyntijippo ovat ihmismassat. Ruudulla juoksee parhaimmillaan varmaan sata ukkelia ja akkelia, ja vaikka he näyttävätkin pökkelöiltä, on peli ajoittain aika vinkeän näköinen sekamelska. Kun tähän sekamelskaan sitten laulattaa AK-47:aa, lentää punaisia pikseleitä pilvinä. Mauttomana yksityiskohtana joka toiselta uhrilta irtoaa pää.

State of Emergency ei onnistu viihdyttämään edes hetkittäin. Pelattavuus on kelvoton näppäimistö-hiiri-yhdistelmällä, ääniefektit lähinnä ärsyttävät, musiikki on roskaa ja itse peli vanhanaikaisen näköinen ja ideaköyhä. Vaikka juonipelissä on reilusti yli sata tehtävää, ovat ne kaikki sitä samaa kaaottista tappamista ja tuhoamista.

En vastusta väkivaltapelejä yleensä, vaan huonoja väkivaltapelejä, joissa mässäily on se ainoa pointti.

Pikapelimuodot ovat ankeita ja moninpeliseuraa ei löydy. Karttakaa.

40