Steel Battalion (Xbox) [2]

Capcomin Japanissa Tekkinä tunnettu Steel Battalion on osoitus siitä, että kaikkea ei tehdä nykyään markkinointi- ja finanssipuolen osastojen ehdoilla. Yli kahdensadan euron hintaisen Steel Battalionin mukana tulee noin metrin levyinen ohjain ja tukevat polkimet. Systeemiin kuuluu liki 40 näppäintä, kaksi sauvaohjainta ja radiosäädin. Hupaisalla hirvityksellä kontrolloidaan valtavia Vertical Tank -mechoja. Capcom ei tee Steel Battalionilla mammomaa, mutta maine ja videopelifriikkien arvostus kasvaa taatusti.

Capcom vetää realismin pari pykälää turhan kireäksi. Kuoleman tai rahojen loppumisen jälkeen koko homma täytyy aloittaa uudestaan alusta. Toisaalta todellisuuden tuntua syö pahasti idioottimainen tekoäly. Viholliset pysyvät joten kuten tolpillaan, mutta täystampiot kamut keskittyvät kuolaamiseen. Siipimiehistä on apua lähinnä vihollisten tulta imevinä hämäyksinä. Torspot kaverit eivät osu edes ydinpommilla kerrostaloon ja ne juuttuvat joka nurkkaan. Omien varaan ei voi laskea yhtään mitään. Onneksi Capcom on luvannut tehdä Steel Battalion Onlinen. Saattaa tietysti olla, että muutama leukojaan louskuttava jenkki siipimiehinä ei tilannetta korjaa.

Jotta iso investointi ei menisi aivan hukkaan, vinkit keskittyvät ensimmäisen kampanjan kymmenen tehtävän läpäisyyn. Jatkokampanjan tehtävät ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta lähinnä variaatioita ensimmäisestä satsista. Kun koko operaatio on hoidettu, rullaa tehtävät vielä kertaalleen läpi. Näin saat jatkokampanjaan kunnon käteispinkan ja alati uhkaava Game Over -teksti pysyy suhteellisen kaukana.

VT-taistelun pikakurssi

Jos ympärillä on tilaa, liiku jatkuvasti johonkin suuntaan. Tykkien ammukset ovat hitaita ja kauempaa ammutut kudit osuvat liikkuvaan maalin vain hirveällä munkilla. Sama sääntö pätee myös omiin ammuksiin. Jos suinkin mahdollista, kohtaa viholliset viistossa kulmassa. Jo pieni sivuttainen liike kutistaa vihollisen osumamahdollisuuksia merkittävästi. Älä missään nimessä parkkeeraa vihollisten lähelle ja vältä ahtaita jumituskoloja. VT:n panssarit ovat heikoimmillaan takana ja ylhäällä.

Huomioi etäisyys ennen liipasimen nykäisyä. Jos ammut liian kaukaa, kuti vain kimpoaa VT-panssareista. Useimpien aseiden tehokas etäisyys loppuu noin puoleentoista kilometriin. Ampuessa kannattaa hyödyntää rakennusten ja maaston muotoja. Jos viholliset ovat tykkiä vastapäisen kulman takana, hivuttaudu sivuttain eteenpäin ja työnnä vain tykki esiin. Vastustajat tähtäävät keskelle mechaa, joten heidän kutinsa kilpistyvät esteeseen. Jalkaväen ja taistelukopterien ohjuksista ei tarvitse juuri välittää ennen Veteran-vaikeustasoa. Machojen mechojen laukaisemia ohjuksia hämätään chaffilla, eli metallisilpulla. Murjo chaff-namiskaa aina kun siltä tuntuu, sillä silppua piisaa kahmalokaupalla.

Älä turhaan säästä overdrive-toimintoa tiukoissa paikoissa. Se kuluttaa bensaa tavallista ajoa enemmän, mutta VT liikkuu huomattavasti ripeämmin. Overdrive täyttää hydrauliset paineet nopeasti, joten voit tehdä monta väistöä putkeen. Overdrive saadaan vasta toisen sukupolven rakkineisiin, joten muutama ensimmäinen tehtävä täytyy pärjätä ilman sitä.

Typerien kamujen kanssa jaarittelu on ajan haaskuuta. Vaikka siipimies suostuu seuraamaan, taistelutilanteissa hänestä ei ole juuri mitään apua. Opettele pärjäämään yksin ja säästyt monelta murheelta. Ainoa hyödyllinen heppu on kakkoskanavan Wagonmaster, joka tuo helikopterilla lisää ammuksia ja panssareita. Säädä kanava rullalla kakkoselle ja paina vasemman puoleista kutsunäppäintä. Komenna vaunumestari paikalle välkkyvällä näppäimellä. Kun kutsut täydennyskopterin, kasvata juuret ja jää odottamaan. Muista tilata täydennykset ennen tehtävää. Täydennyksiä kannattaa varata nelostehtävään ja siitä eteenpäin. Jos et tarvitse täydennyksiä, voit käyttää ne seuraavassa tehtävässä.

Hai Shi Dao 2080: Kampanja 1

Ensimmäisessä kunnon tehtävässä vallataan sillanpääasema. Etene rauhallisesti kohti valtavan muurin aukkoa. Tuhoa VT-mechat ja Giraffe -ohjusyksiköt ensin, sillä muista vihollisista ei ole juuri vaaraa. Räjäytä muurin isot rannikkotykit ja tallustele aukosta läpi toiselle puolelle. Tuhoa ensin vasemmalla rymyävät mechat ja suuntaan sitten kohti kartan oikeaa reunaa. Muussaa isot kohteet ja homma on selvä.

Toisella keikalla kuljetusalukset ovat joutuneet kallioilta ampuvan tykistöyksikön väijytykseen. Ramppaa ulos ja niittaa lähellä reunaa toikkaroiva VT alhaalta käsin. Suuntaa vasemmalle ja tuhoa matkan varrella uhittelevat viholliset. Rinne loivenee ja pääset ylös, kun etenet tarpeeksi pitkälle. Tallustele kolmosvaihteella ja murskaa vihollisen Vortexit.

Kolmostehtävän läpäisy ei vaadi vihollisten kurmottamista. Jos pääset kartan vasemman laidan maalialueelle, homma on klaari. Sillan ylitys vaikuttaa houkuttelevalta, mutta unohda mokoma brassailu. Silta on paperia ja tuhoutuu muutamalla kudilla. Alla odottava vesi on liian syvää ja eject-namiska kutsuu. Kierrä pohjoisessa sijaitsevalle kahluualueelle ja painu yli. Etene rivakasti, sillä viholliset pommittavat jokea tykistöllä. Käännä keula kaupunkia kohti ja niittaa viholliset lennosta. Selustaan jääneet viholliset eivät ehdi aiheuttamaan vaikeuksia. Suuntaa kaupungin pohjoispuolen kaduille ja kierrä keskustan VT-keskittymä kokonaan.

Neljännen tehtävän taistelulaiva on ensimmäinen tiukka tapaus. Etene varovasti, sillä siipimiehet toikkaroivat lähistöllä uhkaavasti. Mene silloista yli joko kavereita ennen tai niiden jälkeen. Älä missään tapauksessa yritä yli samaan aikaan. Puusta pudonneet kamut innostuvat yleensä taistelemaan vastarannan mechoja vastaan keskellä ahdasta siltaa. Hoitele VT:t ja vedessä pörräävät ohjusveneet. Paatit uppoavat nopeasti konekiväärillä.

Taistelulaivan tykit ovat tehtävän pahin vastus. Pari suoraa osumaa tuhoaa VT:n ja laiva ampuu kolme kutia leveänä rintamana. Onneksi laivan vasemmalla puolella makaa tuhoutumaton hangaari. Murskaa lähistöllä häiriköivät VT:t. Hengähdä ja kutsu täydennyksiä, jos ne ovat tarpeen. Astu esiin rakennuksen takaa ja ammu laivan etukannen päätykkejä. Valmistaudu väistämään, mutta varo laivan edessä olevia rakennuksia. Kun päätykit on tuhottu, voit hengähtää. Roiski laivan runkoa tykillä ja konekiväärillä kunnes se uppoaa. Huomaa että laivassa ei ole ainuttakaan kohdetta johon voisi lukittua.

Vitostehtävä on lasten leikkiä. Saat tehtävään toisen sukupolven Prominence M2 -VT:n. Tuhoa vihollisen rupu-VT:t ja helikopterit. Peltipurkkikopterit putoavat konetykin hellällä hipaisulla. Kerää rekkojen lavalla lojuvat kolme laatikkoa. Ole tarkkana, sillä pieniä rekkoja on vaikea havaita sekavasta maastosta. Rekat odottavat vihollissaarekkeiden keskellä tai niiden tuntumassa. Aja lähelle ja nappaa laatikko manipulator-kädellä kyytiin.

Vaikeuksia näköpiirissä

Kuudennessa tehtävässä etsitään vihollisten tukikohtaa syvien kanjonien seasta. Tukikohta makaa aivan kanjonisokkelon perukoilla ja pohjoisimmalla aukealla. Matkan varrella kohdataan useita kevyitä ja keskikokoisia vihollismechoja. Anna kamujen mennä omia teitään ja käytä toista reittiä. Nurkkiin juuttuvat siipimiehet melkein tukkivat oman väylänsä. Tehtaan oviaukkoa vahtii vain yksi vaivainen Vitzh. Tuhoa se ja kutsu varmuuden vuoksi täydennystä.

Kun pääset tarpeeksi lähelle ovea, se aukeaa ja jäät loputtoman Jalaraccs-mechalauman tähtäimiin. Päämaja soittaa ja kertoo, että tukikohta löytyi ja painu haneen. Niittaa kaasu pohjaan, kytke overdrive päälle ja survo isompaa pykälää silmään. Juokse karkuun tykki kolmantena jalkana. Visko chaffeja ilmaan hämäykseksi. Muista jarruttaa ennen poispäin vievän kanjonin tiukkaa käännöstä tai VT tuiskahtaa turvalleen. Jatka pakomatkaa muutaman kilsan verran ja keikka ratkeaa.

Seitsemännessä tehtävässä palataan tukikohtaan yöllä. Käytä yönäköä ulkona, jos haluat, mutta se ei ole välttämätöntä. Tähtäysjärjestelmä näyttää edelleen vihollisten sijainnit selkeästi. Maastossa norkoilevat mechat ovat kevyttä kauraa. Kanjonissa odottava Jalaraccs tarjoaa ainoan tiukan vastuksen. Tunge nopeasti alle kilsan päähän ja Jalaraccs menettää ohjusetunsa. Mene tukikohtaan sisään ja avaa ovet ja käytä hissejä manipulatorilla. Yhteen huoneeseen on kätketty salainen Quasar-VT.

Ovien takana kyttää yleensä Jalaraccseja, joten pidä raskaat kanuunat tanassa. Toisen kerroksen siltaa vartioi lauma kirahveja. Ylitä siltä overdriven tukemalla syöksyllä. Avaa seuraava ovi ja tuhoa Giraffet turvallisesti nurkan takaa. Kolmennessa kerroksessa kaksi Spideria tekee yllätyshyökkäyksen sivukujilta. Käytä chaffeja ja tuhoa ne. Viimeisessä huoneessa odottaa pahuksen kova Jalaraccs, joka väistelee jatkuvasti. Käytä oviaukon kulmaa suojana ja roiski vastustajaa nopealla tykillä. Pidä vapaat suunnat mielessä väistöä varten, sillä lähelle päästyään Jalaraccs käyttää plasmasoihtua.

Tehtävä kahdeksan on puhdasta lomaa ja lepäilyä pariin edelliseen keikkaan verrattuna. Huiman tehokas raidepyssy on valmis ja pääset metsästämään sillä paniikissa pakoon pötkiviä Vitzhejä ja Scarfaceja. Ota rupusakki kiinni ennen kuin ne pakenevat.

Yhdeksäs tehtävä on puhdasta mättöä. Tuhoa 70% vihollisista. Siipimiehet toikkaroivat alueella, mutta tavalliseen tapaan ne osaavat vain räjähtää. Etulinjan viholliset ovat heikkoja Vitzhejä, Scarfaceja ja Vortexeja. Raidepyssy ja ohjukset hoitelevat rupusakin helposti. Kun hyökkäät kahta pääjoukkoa vastaan, tarkkaile ympäristöä jatkuvasti ja älä luota tutkaan orjallisesti. Sivustalla roikkuu vaarallinen Behemoth VT. Jos otat pahasti takkiin, vetäydy välittömästi ja kutsu täydennystä.

Kymppitehtävässä hyökätään pääkaupunkiin. Pääkohteita ovat presidentin palatsi ja Juggernaut VT. Nopein taktiikka vie suoraan palatsin luokse. Aika ja varusteet riittävät kuitenkin pisteiden keräilyyn. Stadionilla ja vastapäisellä kukkulalla makaa paljon helppoja maaleja. Pressan saarta vahtii kuusi Regalia kahteen ryhmään jakautuneena. Ne eivät näy tutkassa, joten tarkkaile kukkulan rinnettä. Leivo ensimmäistä Regal-ryhmää ohjuksilla. Tuhoa loput vastarinnasta ja suuntaa kukkulalle. Niittaa viimeiset Regalit. Ammu palatsia pari kertaa, mutta älä tuhoa sitä kokonaan. Rakennus kestää noin kolmen tuhannen pojon iskut. Kutsu täydennystä ja tuhoa palatsi. Raunioiden eteen ilmaantuu raidepyssyllä aseistaunut Juggernaut VT, joten ole varuillasi. Jos olet rakennuksen edessä sen tuhoutuessa, pääset Juggernautin taakse ja saat ilmaisen osuman jättiin. Köntti kestää muutaman kudin raidepyssystä.

Pete

Lisää aiheesta

 • IL-2-käsikirja aloittelijoille ja vähän edistyneemmillekin

  Tiesitkö, että ilmojen valtias haluaa juuri Sinun sielusi löytävän totuuden? Tie taivaiden auvoon voi olla kivinen ja kynnys pelottavan korkea. Pelit-lehti ojentaa auttavan kätensä ja opastaa oikeaoppisiin palvontamenoihin. Kesäillassa surisevat nyt muutkin kuin hyttyset.

  IL-2 Sturmovik on…
 • World War 3: Black Gold

  Paina pelin aikana enter, kirjoita sen jälkeen PEACE ja paina taas enter, niin saat huijausmoodin päälle. Tämän jälkeen voit kirjoittaa seuraavat koodit samalla systeemillä, eli ensin enter, sitten koodi ja lopuksi vielä enter.
  MONEYFORNOTHING: lisää rahaa
  NOBELPRIZE1: kaikki tutkimus…
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds

  Kirjoita seuraavat koodit pelin sisäiseen chattiruutuun ja paina enter. FORCEFOOD: 1000 ruokaa FORCEORE: 1000 malmia FORCECARBON: 1000 hiiltä FORCESIGHT: poistaa fog of warin FORCEBUILD: salamannopea rakennus ja tutkimus