Strike Commander: Tactical Operations – Villikissasta veroshakaaliin

Wing Commandereista tuttuun tyyliin Origin julkaisee lisätehtäväpaketin, joka jatkaa Strike Commanderin juonta ja pidentää sankarin pudotustilastoja. Villikissojen taru jatkaa näin omaa elämäänsä ja siinä sivussa shakaalitkin saavat nenänsä jälleen verille.

Turkkilainen verouudistus

Istanbul uhkaa käydä palkkasotureille hankalaksi paikaksi, sillä Turkin hallitus aikoo julkistaa uuden ankaran veroasetuksen, jota tukemaan se kouluttaa omia pilottejaan. Moiset suunnitelmat eivät tietenkään sovi villikissoille, jotka järjestävät pari hyökkäystä hallituksen joukkojen koulutuskeskuksien kimppuun. Tämä onkin lähtökohtana uudelle juonelle, jonka tiimellyksessä vieraillaan muun muassa Syyriassa ja Irlannissa.

Vuorotellen normaalien tehtävien ja veronehkäisyn kanssa pelaaja johdattelee sankarinsa 21 uuden tehtävän läpi. Myös originaalin lopussa kunniansa kolhinut shakaalijohtaja Prideaux tuntuu hautovan kostoa, eikä yhteenotoilta voida välttyä. Uusien skenaarioiden lisäksi pelaaja tapaa uuden tuttavuuden, israelilaisen Ari Bengazin,joka astuu villikissojen riveihin täydennysmiehenä taistelussa kaatuvan Lylen tilalle.

Vaikeaa vikurointia

Normaalin sankarinsiirto-ohjelman lisäksi Tactical Operations täydentää pohjapeliään muutamilla lisäominaisuuksilla. Mainostetuin uudistus on uusi "realistinen" lentomalli, jonka ainoaksi vaikutukseksi jää koneen sikamaisen hidas käyttäytyminen. Toinen lentopuolen uudistus on kakkosjoystickin ja jalkapedaalin tukeminen, molemmilla saa ohjattua koneen peräsintä. Myös muutama uusi vastustaja on päässyt mukaan, taistelussa vastaan liihottelevat muun muassa Phantom ja F-117A.

Vähäisemmäksi lisäksi jää General Midi-tuen lisääminen, sillä sen kautta kuunneltuna äänet ovat melko anaalisia. Bugikorjauksen tuloksena originaalissa kuulumattomissa olleet digitoidut efektit heräävät vihdoin eloon.

Ötökkäpuolella itse lisälevy olisi kuitenkin kaivannut viilausta, sillä asennuksen jälkeen ei originaali enää suostu lataamaan tallennuksia, vaan heittää pelaajan tylysti systeemiin. (Konvertointiohjelma löytyy Pelit-BBS:stä).

On jo perinteistä, että Originin Commandereiden lisälevyt ovat alkuperäistä vaikeampia. Tällä kertaa suunnittelijat ovat kuitenkin ampuneet todella pahasti ohi, sillä tehtävät ovat yksinkertaisesti turhauttavan hankalia. Vihollisten ilmestyessä ne yleensä välittömästi ilman turhia lukittumisaikoja alkavat laukoa ohjuksia kuin Vulcan luoteja. Tämän lisäksi ohjuksien karistaminen on tajuttoman vaikeaa, joten ilmataistelut alkavatkin pian tympiä melko vakavasti. Kun pommitustehtävätkin tuntuvat pääasiassa koostuvan lentokenttien tuhoamisesta, nousee kokonaisuus todella hankalaksi paketiksi. Vahinko sinänsä, sillä muuten tehtävät ovat mielenkiintoisia ja uudet skenaariot kiehtovia.

82