Summoner: A Goddess Reborn (GameCube)

Halassarin kuningatar Maia on jumalatar Laharahin inkarnaatio. Vapaa-ajallaan Maia etsii maagisia riimukiviä, jotka ovat ammoin myrskyssä pirstoutuneen elämänpuu Elehin osia. Riimuilla Maia voi muuttua erilaisiksi voimakkaiksi pedoiksi, mutta kuningattaren perimmäisenä tavoitteena siintää elämänpuun parantaminen. Tehtävässä onnistuminen nostaisi Halassarin uuteen kukoistuskauteen.

Summoner: A Goddess Reborn -toimintaseikkailua höystetään roolipelimäisillä kokemustasoilla ja varusteiden päivityksellä. Useimmista toimintaseikkailuista poiketen Maian seurana kulkee aina munari-vesikansan entinen salamurhaaja Sangaril ja muita heppuja. Porukka jakautuu taistelijoihin, taikureihin ja näiden erilaisiin välimuotoihin.

Maian joukkoihin mahtuu kolme sankaria kerrallaan ja ylimääräiset jäävät reserviin odottamaan. Viholliset rökitetään reaaliaikaisissa taisteluissa, jolloin helpot tusinakahakat hoituvat puuduttavalla rämpytyksellä. Kovemmissa pomomatseissa vaaditaan Maian muuttamista petomuotoon. Apulaiset taistelevat säädettävän tekoälyn komennossa, mutta myös kuningattaren voi jättää koneen huomaan, jos jonkun toisen hahmon ohjaaminen kiinnostaa enemmän.

Tiukassa järjestyksessä avautuvat kentät ovat suhteellisen avoimia, joten etenemisreitit eivät aina ole päivänselviä ja muutamilla alueilla on runsaasti lyhyitä sivujuonia. Valitettavasti useimmat ongelmat noudattavat kuolettavan tylsää tämä avain tuohon oveen -kaavaa. Seikkailujen välissä Maia piipahtaa linnassaan hoitamassa kuningattaren velvollisuuksia: jakamassa valtaistuinsalissa oikeutta ja rahaa kansalaisilleen.

Parista pirteästä ideasta huolimatta tahattoman koominen juoksuanimaatio ja jäykät liikkeet murentavat tunnelmaa, mutta pahimpana virheenä kamera ei edes yritä seurata tapahtumia. Linssiä joutuu paimentamaan jatkuvasti ja tökerö esitys kruunataan olemattomilla säädöillä. Kameraa voi pyörittää vain aktiivisen sankarin ympärillä vaakatasossa, jolloin mäissä ja portaissa ei näe juuri muuta kuin lattiaa tai taivasta.

GameCuben Summoner perustuu PS2:n Summoner 2:een (Pelit 11/02, 75 pistettä). GameCubella välivideoita nähdään enemmän, grafiikkaa on rukattu kevyesti ja kameraa huononnettu vielä entisestään, mutta juuri muita eroja PS2-versioon ei ole.

Summoner on periaatteessa kiinnostava toimintaseikkailu. Jämäkkä tarina ja ideana jännittävä joukkotaistelu rusentuvat tylsien vihollisten, kaavamaisten ongelmien ja kamalan kameran alle.

68