Suomalaiset taistelevat F1-esportsin maailmanmestaruudesta

Naukkarinen ja Pahkala puivat semifinaalin tapahtumia. Kuva: Formula 1

Olli Pahkala, Joni Törmälä ja Tino Naukkarinen ovat päässeet F1 Esports -sarjaan, jossa ajetaan kilpapelaamisen maailmanmestaruudesta Codemastersin F1 2018 -pelissä. Pahkala edustaa McLaren Shadowsia, Joni Törmälä Red Bull Racing Esports Teamia ja Naukkarinen Williams Esportsia.

Sarjaan valittiin karsintojen perusteella 16 parasta kuskia 40 nopeimman joukosta. Kaikkiaan karsintoihin osallistui 66 000 pelaajaa netissä. Suomalaiset menestyivät erinomaisesti karsintaviikonloppuna, jolloin ajettiin F1-pelissä alkusarjat, semifinaalit ja finaali. Törmälä voitti kaikki kolme lähtöään, Naukkarinen sijoittui lähdöissään aina toiseksi ja Pahkala keräsi sijat 3, 5 ja 7.   

"En halunnut osua seinään ja menettää kaikkea. Koitin vain pysyä mahdollisimman rauhallisena ja hoitaa homman", Törmälä kuvaili tunnelmaansa finaalin viimeisellä kierroksella, jolloin hän ajoi turvallisessa parin sekunnin johtoasemassa.

Vielä ei kannata juhlia suomalaisvoittoa, sillä karsinnoissa ei ollut mukana viime vuoden kahdeksaa parasta kuskia. He pääsivät suoraan mukaan tällekin kaudelle. 

F1 Esports Pro -sarja ajetaan Lontoon Gfinity Esports Arenalla. Palkintosumma on yhteensä 200 000 dollaria. Kisapäivät ovat 10. lokakuuta, 31. lokakuuta, 16. ja 17. marraskuuta. Osakilpailut lähetetään suorana täällä

Esports-blogia sponsoroi Jimm's