Suomen pelimuseo ylitti minimirajansa

suomenpelimuseo

Suomen pelimuseo keräsi Mesenaatti-yhteisörahoitussivustolla minimitavoitteeksi asetetun 50 000 euron rajan. Tampereelle Vapriikkiin saadaan yhteisön tuen ansiosta pelimuseo, jossa pelikoneita ei tarvitse tuijottaa vitriinissä vaan kolikkopeliklassikoita ja flippereitä pääsee käpistelemään pelkällä sisäänpääsymaksulla.

Rahoituskampanja loppuu syyskuun lopussa, joten seuraavaksi tähtäimessä ovat välitavoitteet. 60 000 euron ylityksellä museoon kunnostetaan Pong-kolikkopeli vuodelta 1973 ja 70 000 eurolla museoon saadaan pelikuntoinen Twilight Zone -flipperi. Lopullisena tavoitteena on 100 000 euroa, jolla Vapriikkiin saadaan vakiotila laneja ja muita pelitapahtumia varten. Koneet museolle lahjoittaa Pelikonepeijoonit-yhteisö, ja rahaa tarvitaan laitteiden kunnostamiseen.

Vaikka näyttelyn pääpaino on digitaalisissa peleissä, museo kattaa koko pelikulttuurin kirjon aina lauta- ja roolipelejä myöten. Tarkoituksena on, että Suomen pelimuseosta tulee pysyvä osa suomalaista museokenttää, sillä Mesenaatti-projektissa haetaan tukea ensimmäiseen perusnäyttelyyn. Joukkorahoitustukijoille museo avautuu joulukuussa 2016 ja pihille rahvaalle myöhemmin.

Jo nyt on tehty suomalaista joukkorahoitushistoriaa, sillä kyseessä on Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti. Suurimpia yksittäisiä rahoittajia ovat Supercell ja Housemarque.

Rahallisen tukensa projektille voi käydä antamassa täällä.