Suomi nousuun

Pelit täyttää tänä vuonna 20 vuotta, mikä on ihan käsittämätön saavutus pelilehtialalla. Pelit onkin yksi maailman vanhimmista edelleen ilmestyvistä pelilehdistä.

Juhlavuotenaan Pelit nostaa suomalaisuuden lippua. Tästä numerosta alkaa Suomi-ilmiö, suomalaista peliteollisuutta käsittelevä juttusarja, jonka ensimmäinen osa on jo aika hienoa! FlatOuteista tuttu Bugbear on ilmiselvästi tehnyt suuren vaikutuksen japanilaisiin, sillä se saa tehdä klassikkopeli Ridge Racerin seuraavan osan.

Suomipelit ovat muutenkin hyvin edustettuina, täppäripelikatsauksen peleistä peräti kuusi on suomalaista alkuperää.

Maaliskuun juhlalehdessä julistamme peligrafiikkakilpailun kaikille kotimaisille pelitaloille. Kustantajamme Sanoma Magazines Finland on World Design Capital -hankkeen yksi pääyhteistyökumppaneista ja peligrafiikka jos mikä on designia.

Peligrafiikkakilpailuun osallistutaan still-kuvilla, ei liikkuvalla kuvalla. Ideana on löytää ”seuraava Angry Birds”, peli, jonka päähahmoa ja taustoja voi käyttää uudelleen ja uudelleen ja muuhunkin kuin seuraavaan peliin. Monetisointi (suora käännös: lyödä rahaksi) on tällä hetkellä alan lempisana, ja siihen tähtää myös grafiikkakilpailumme.

Maineen ja kunnian lisäksi voittajat ripustetaan Helsinkiin WDC-taloon näytille, minkä jälkeen kuvat lähtevät – toivottavasti – kiertämään Suomea. Lisätietoja kerromme maaliskuussa.

Pelitin juhlavuoteen kuuluu maaliskuussa myös Tiedekeskus Heurekan pelitapahtuma, jonka teemme yhteistyössä konsolimaahantuojien kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle, lisätietoja kerromme helmikuussa.

Kaikenlaista muutakin kivaa on suunnitteilla ja tapahtumassa. Pinnan alla kuplii, tuloksia nähdään pitkin vuotta. Kannattaa pysyä mukana!

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…