Super Mario Galaxy (Wii)

Galaxy kiilaa Metroidin ohi kauneimmaksi Wii-peliksi. Pelkistetyillä muodoilla ja häpeilemättömän räikeillä väreillä on loihdittu heti tunnistettavissa oleva Mariolandia, jossa maailma, Mario ja pahikset näyttävät upean kolmiulotteisilta. Erityisesti silmää miellyttävät upea vesi, jää, hohkaavan kuuma laava ja kiiltävät metallipinnat. Vaikuttavinta on kuitenkin tavaran määrä ruudulla. Vaikka sitä olisi ruuhkaksi asti, ruudunpäivitys pysyy lähes aina 60 kuvassa sekunnissa.

Mario-fiilistä tukee loistava satuelokuvamusiikki, joka jää soimaan päähän. Vanhoja suosikkibiisejäkään ei ole unohdettu, vaan heti tunnistettavilla klassikoilla verestetään veteraanien muistoja.

Galaxy ja aikaisemmat 3D-Mariot läpäistään keräämällä 60 tähteä. Motivaatio kerätä loput 60 tähteä erottaa loistavan Marion ”vain hyvästä” Mariosta. Mario 64:ssä paloa riitti, mutta Mario Sunshinessa ei. Galaxyssa on jälleen samaa imua kuin 64:ssa. Tätä kirjoittaessa, sadan tähden jälkeen, on täysi into edelleen päällä. Usea ilta venähtää vielä yhtä tähteä hakiessa.

Galaxy on perinnesarjan kunnianpalautus. Se on perintönsä arvoisesti iloista, mielikuvituksellista, värikästä ja loppuun asti hiottua tasoloikkaa, jota pelatessa tulee hyvälle tuulelle.

96

Lisää aiheesta