Super Meat Boy (Xbox 360)

Eläköön indie! Team Meat todistaa, että parin hengen kehitystiimillä pärjää, jos vain näkemystä riittää.

Super Meat Boy on tasohyppelyä tislattuna puhtaaksi kaikesta turhasta. Juoneksi riittää, että paha tohtori on kaapannut lihaklöntti Meat Boyn tyttöystävän, joka täytyy pelastaa. Kontrollit ovat yhtä riisuttuja kuin tarina, sillä juoksua ja hyppyä eksoottisempaa toimintaa on turha hakea, mitä nyt seinistä pystyy ponnistamaan ylöspäin. Team Meat saa simppelin idean toimimaan timanttisella suunnittelulla.

Kentät ovat kekseliäitä ja intensiivisiä. Lihapojan esteenä on kaikkea mahdollista kuiluista sirkkeleihin ja hakeutuviin ohjuksiin. Platformer-faneja hellitään tiukalla, mutta palkitsevalla vaikeustasolla. Onnistuminen on usein kiinni milleistä, eivätkä heikkohermoiset pärjää. Muut saavat nauttia pelattavuudesta, joka tiivistää yhteen kaiken sen, mikä vanhan ajan tasohyppelyissä oli oikeasti hyvää.

Pelattavaa on todella runsaasti. Lyhyitä kenttiä on arviolta parisataa plus sikavaikeita variaatioita noin sata lisää. Omia suosikkejani ovat piilotetut Warp Zonet, jotka kiidättävät Meat Boyn hetkeksi vanhojen pelikoneiden, kuten Atari 2600:n tai NESin, maisemiin. Tiukkoihin paikkoihin sijoitettuja laastareita keräämällä saa avattua sellaisia lisähahmoja kuin Alien Hominid ja Braidin Tim.

Meat Boy pursuaa tyylitajua humoristisista välianimaatioista aina mielettömään, tarttuvaan soundtrackiin. Jos jostain pitää valittaa, niin grafiikasta huomaa välillä, että kyseessä on alunperin flashillä tehty selainpeli. Vastapainoksi graafikolla on ollut silmää retrokauneudelle ja Meat Boy ja kumppanit ovat sympaattisia otuksia.

Lukuisat viittaukset vanhoihin klassikoihin, piilotetut salaisuudet (etsikääpä huviksenne miinusmaailmat) ja kehitystiimin lupaus ilmaisesta DLC:stä ovat kirsikka makoisan lihapirtelön päällä. Ei tästä voi olla pitämättä.

91