Super Street Fighter II Turbo HD Remix (Xbox 360)

Historian rakastetuin ja vihatuin mätkintäklassikko ei suostu käyttäytymään ikänsä edellyttämällä tavalla ja vanhenemaan arvokkaasti. Eikä ole syytäkään, sillä lajityypin ytimessä ei ole tapahtunut mitään mullistavaa sitten Street Fighter II -kaksintaistelumätkinnän kulta-aikojen. Audiovisuaalinen ulosanti on muuttunut vuosien varrella tarkemmaksi ja sulavammaksi, mutta siinä se suurin piirtein onkin. UDON Entertainment -klinikan HD Remix -kauneusleikkaus tekee vanhasta Katutappelijasta jälleen salonkikelpoisen komistuksen.

Kauniin kuoren alla Street Fighter II on pääosin ennallaan – hyvässä ja pahassa, kuten nettimatsit osoittavat. Olen yleensä herra Rauhallisuus, mutta jatkuvasti tulipalloja viskovat Ken ja Ryu uhkaavat vakavasti ohjaimen kestävyyttä. Huh hah hadouken ja viskiä pullo. Kattavan hahmokaartin hyökkäyksiä ohjataan Capcomin perinteisellä kuuden näppäimen systeemillä, joten tattiliikkeiden helpotuksista huolimatta konsolipadit ovat korkeintaan tyydyttäviä ohjaimia. Kunnon arcadetikku on kestävän Street Fighter II -suhteen salaisuus.

Viihdyttävä, vauhdikas ja monessa mielessä värikäs Super Street Fighter II Turbo HD Remix on klassikon hieno päivitys, mutta on tämä jo nähty (Livessäkin) n kertaa. Laatuviihde kestää toki perusteltuja uusintoja, mutta 15 euroa on nätistä grafiikasta huolimatta turhan suolainen hinta vähän väliä pinnalle pulpahtavasta pelistä. Isona miinuksena hahmo- ja pelaajakohtaiset taistelutilastot päätyvät limboon, sillä niitä ei tallenneta lainkaan.

83