Supreme Snowboarding [5]

Supreme Snowboarding on niitä pelejä, jotka iästään huolimatta saa uudella tehomyllyllä ja pienellä virittelyllä helposti näyttämään todella upeilta. Virittelyyn tarvitaan tekstieditori (Windowsin Notepad käy hyvin).

Aluksi siirrytään pelin Data-kansioon. Sieltä löytyy Detail_Config.txt -tiedosto, josta voi korvaamalla nollat ykkösillä kytkeä päälle mm. sumun (tuen puuttuessa aiheuttaa pahoja grafiikkavirheitä) ja benchmarkin. Maastonpiirtoetäisyyttä ohjaa visibility_cube_width -pykälä, jonka jälkeistä numeroa voi kunnon pannulla helposti kasvattaa 500-800 tienoille. Lukua voinee nostaa konetehosta riippuen ilman ylärajaa.

Pelihahmojen ei-niin-tärkeitä ominaisuuksia muokataan DataCharactersNimi -kansiosta, esimerkkinä Ulrika. Ulrikan kansiosta avataan hahmovalikossa näkyvä tarina, jonka tiedosto vaihtelee kielivalinnan mukaan (esim. Info_Finnish.txt). Kaveria voi kiusata muuttamalla tekstin aivan miksi tahansa (sulkeisiin ja puolipisteisiin EI kosketa), kunhan sen pituus pidetään suurin piirtein samana. Lisävitsiä saa avaamalla menu_character_cnf.txt -tiedoston, jonka ensimmäinen rivi pidetään muuten identtisenä, mutta kohdetiedostoksi vaihdetaan menu_blah.skl (myös fly01.skl on hauska).

Hahmomallien yksityiskohtaisuutta säätelee plrmshcnf.txt –file. Muuttamalla ulrika_lod -mallin perässä näkyvää numeroa, muuttuu hahmon piirtotapa kyseisellä etäisyydellä (0 on yksityiskohtaisin, 3 vaivoin tunnistettava anorektikko). Grafiikkaintoilijan vaihtoehto on tietenkin muuttaa kaikki kohdat nolliksi.

Monilta jää myös huomaamatta mahdollisuus pelata peliä hahmon näkökulmasta, jota voi kokeilla painamalla F1 pelin aikana. Muuta asetukset, käynnistä peli ja hämmästy.

Lisää aiheesta

 • IL-2-käsikirja aloittelijoille ja vähän edistyneemmillekin

  Tiesitkö, että ilmojen valtias haluaa juuri Sinun sielusi löytävän totuuden? Tie taivaiden auvoon voi olla kivinen ja kynnys pelottavan korkea. Pelit-lehti ojentaa auttavan kätensä ja opastaa oikeaoppisiin palvontamenoihin. Kesäillassa surisevat nyt muutkin kuin hyttyset.

  IL-2 Sturmovik on…
 • World War 3: Black Gold

  Paina pelin aikana enter, kirjoita sen jälkeen PEACE ja paina taas enter, niin saat huijausmoodin päälle. Tämän jälkeen voit kirjoittaa seuraavat koodit samalla systeemillä, eli ensin enter, sitten koodi ja lopuksi vielä enter.
  MONEYFORNOTHING: lisää rahaa
  NOBELPRIZE1: kaikki tutkimus…
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds

  Kirjoita seuraavat koodit pelin sisäiseen chattiruutuun ja paina enter. FORCEFOOD: 1000 ruokaa FORCEORE: 1000 malmia FORCECARBON: 1000 hiiltä FORCESIGHT: poistaa fog of warin FORCEBUILD: salamannopea rakennus ja tutkimus