Tacview ACMI

Moderni taistelukenttä ei päästä helpolla kokenuttakaan pilottia. Tacview’n ansiosta sentään edes tehtävän jälkeen selviää, kuka sai ja kenelle annettiin.

Lock-onittelijan kuolema on usein nopea ja yllättävä. Oppiminen on tuskallisen hidasta ja vaikeaa, kun tehtävien kaoottisista tapahtumista ei saa juurikaan palautetta. Tutoriaalit auttavat alkuun, mutta taistelutilanteessa kyyti on kylmää ja suurin ongelma on se, että varsinkaan kokematon pilotti ei saa monimutkaisesta tilanteesta mitään selvää. Tacview’n myötä Lock on Gold/Flaming Cliffs -pelurit saavat käyttöönsä apuvälineen, jonka kaltaista käytetään oikeastikin lentäjien koulutuksessa.

Tacview jäsentelee tehtävän tapahtumat ja esittää ne yksinkertaisen ja selkeän polygonigrafiikan avulla hetki hetkeltä, jolloin ilmashakin siirrot paljastuvat viimeistä piirtoa myöten. Jokaisen lentokoneen, maayksikön ja ohjuksen sijainti ja tekemiset paljastuvat. Lentäville kohteille piirretään pitkä häntä, jonka avulla niiden liikkeet on helppo hahmottaa.

Mainion käyttöliittymän ansiosta korkeintaan itsetunto kärsii, vaikka syynissä olisi massiivinenkin tehtävä. Tacview soveltuu hyvin sekä koko taistelun yleiskuvan tarkasteluun että yksittäisen kaartotaistelun seuraamiseen. Taistelun kannalta tärkeän energiatilan hahmottaminen on ohjaamosta aloittelijalle vaikeaa, mutta Tacview’n avulla se selviää kätevästi ja havainnollisesti. Ajan kulkua voi hidastaa tai nopeuttaa, mihin tahansa hetkeen voi hypätä suoraan aikajanan kautta tai valitsemalla sopivan tapahtuman listasta.

Mikään ei koskaan ole täydellistä, eikä Tacview uhmaa tätä universumin perustuslakia. Pommien, rakettien tai muiden ballistisesti lentävien aseiden tietoja ei näytetä, kuten ei myöskään konetykin käyttöä. Lisäksi maaston muodot ovat varsin suurpiirteisiä ja siksi koneet sukeltavat vähän väliä vuorten sisään. Maajoukoilla on samanlaisia taipumuksia.

Tacview ei myöskään tee kenestäkään ässää ilman kovaa harjoittelua. Yllätyksistä pitävien kannattaa muistaa, että Tacview-uusinnat paljastavat tehtävän pienimmätkin yksityiskohdat armottoman tehokkaasti. Tehtäviä tehtaileville Tacview on vielä hyödyllisempi kuin lentäjille.

Tulevan Black Shark -lisäosan uusien ominaisuuksien avulla saattaa olla mahdollista seurata myös pommien ja rakettien lentoa. Nykyiselläänkin Tacview on loistava ja lähes pakollinen apuväline Lock-onittelusta innostuneille. ACMI-työkalusta pitäisi tehdä lakisääteinen välttämättömyys kaikkiin simulaattoreihin.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…