Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee (PS2) – Väkivaltakin voi olla tylsää

Pelikaupan nettisivuilla mainitaan Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee’stä, että "Konami jatkaa Turtles-pelien kehittämistä ja julkaisemista". Kunhan "kehittämistä" jätetään pois, tuossa on kaikki oleellinen tästä stressinaiheuttajasta.

Turtlesit yrittävät matkia GameCuben mainiota taistelupeliä Super Smash Bros. Melee’tä huonoin tuloksin. Idea siitä, että tutut hahmot taistelevat toisiaan vastaan pienillä 3D-kentillä, ei ole hassumpi. Mutta kun pelaaminen on hauskaa kuin jalkapöydästä törröttävä ruosteinen naula, jotain on tehty väärin.

Mukana on parisenkymmentä pelattavaa hahmoa. Myös erilaisia pelimuotoja on mukavasti, siis lukumäärältään. Tajuan kyllä, että Mutant Melee on bilepeli, joka ei ole parhaimmillaan soolosuorituksena, mutta miksi ihmeessä bileissä pitäisi pelata huonoja pelejä?

Taistelusysteemi on monotonista parin napin hakkaamista, kentät ovat tylsiä ja ahtaita, eikä mikään toimi kunnolla. Hypi ja hakkaa -taktiikalla pääsee pitkälle mutta miksi kukaan haluaisi matkata pitkälle tylsyyteen?

En tuhlaa enempää lehtitilaa tähän floppiin. Se olisi luonnonvarojen tuhlaamista. Mutant Melee maksaa normaalipeliä vähemmän, mutta niin maksaa myös pilaantunut jauheliha, eikä siitäkään saa muuta kuin vatsansa kuralle.

45