Tekken Tag Tournament (PS2)

Tekken Tag Tournament on edelleen suosittu ostos uusien PS2-omistajien keskuudessa, sillä mätkintä on yhä PS2-pelien kärkeä. PS2-julkaisupäivään tähdännyt Namco teki varovaisen evoluutioversion PSone-pohjaisella System 12 -kolikkoraudalla pyörineestä Tekken Tag Tournament -arcademätöstä, mutta koska mustassa tornissa on enemmän ruutia kuin arcadelaitteessa, kotipainoksesta tuli nätimpi. Pelimekaniikka jäi ennalleen, sillä kiireessä kosmeettiset viritykset olivat etusijalla.

Taistelusysteemi on suoraviivainen ja poikkeuksellisen selkeä. Jokaiselle raajalle on oma hyökkäysnäppäin ja iso liuta erilaisia liikkeitä irtoaa vaivatta. Kamppailijoita on muhkea läjä, joten Tekken-ummikoilla piisaa opiskeltavaa, vaikka osa poppoosta on selviä klooneja.

Yläkroppaan suuntautuvien hyökkäysten automaattinen torjunta helpottaa puolustaumista. Kokenutta pelaajaa vastaan pärjääminen edellyttää purkitettujen kombojen tuntemusta, sillä Dead or Alive -tyyppiset helpot vastaheitot eivät kuulu liikearsenaaliin.

Mätkintöjen nykykärkeen verrattuna äärettömät taisteluareenat ovat liian yksinkertaisia lättyjä. Lisäksi jäykät sivuaskeleet ovat lähinnä feature-listan täytteitä ja käytännössä niitä ei osaa edes kaivata.

Neljäs Tekken ei tuo lajityyppiin tai edes Tekken-sarjaan mitään uutta. Multitappia tukeva tag-tyyppinen paritaistelu on tuttu Tekkeniä vanhemmista pellepainipeleistä ja Capcomin arcademätöistä. Mielikuvituksen puute ei pilaa Tekken Tag Tournamentia muiden kuin kaiken nähneiden mätkintäfanien silmissä. Jos Tekkeniä haluat, Tekkeniä saamasi pitää. Homma toimii kuten tähänkin asti.

Neljä tähteä