Telia ostaa enemmistön Assembly-järjestäjästä

Telia ostaa enemmistöosuuden Assembly-laneja järjestävästä Assembly Organizing Oysta, kertoo Telian tiedote. Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen. 

”Telian mukaantulo tukee loistavasti Assemblyn kasvutarinaa. Nyt meillä on mahdollisuudet kasvattaa ja kehittää tapahtumaa, sekä lähteä kansainvälistymään. Assemblyllä on ollut merkittävä rooli Suomen peliteollisuuden ja kotimaisen esportsin kehityksessä, ja nyt voidaan lähteä toteuttamaan suunnitelmia laajemmin. Jatkossa Assemblyn kautta tulee avautumaan myös enemmän uramahdollisuuksia digikulttuurista kiinnostuneille”, sanoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Assebly-lanit ovat Suomen suurin tietokonekulttuurin tapahtuma, joka kerää yhteen tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia kaksi kertaa vuodessa järjestettävään monipäiväiseen ja ympärivuorokautiseen festivaaliin. Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992. Assyjen järjestämisestä vastaa yli kahdestasadasta harrastajasta koostuva vapaaehtoistiimi. Tapahtuman painopiste on vuosikymmenien myötä siirtynyt demotapahtumasta kohti laneja, jossa pääosin pelataan. 

Pääjärjestäjistä Pekka Aakko jatkaa Assemblyn johtamista, kun taas Jussi Laakkonen jättää Assemblyn. Laakkonen toimii Unity Technologies Finlandin toimitusjohtajana.

”Assemblyn kautta pystymme tukemaan digikulttuurin harrastajia entistä paremmin, olipa kyseessä sitten esports tai pelien tekeminen. Haluamme olla siellä missä ihmiset ovat ja innostaa sekä vanhempaa että nuorempaa sukupolvea. Harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen lisäksi haluamme olla osaltamme luomassa myös polkuja kohti ammattilaisuutta niin esportsissa kuin pelien kehittämisessä”, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

”Tavoitteenamme on auttaa Assemblya kasvamaan ja samalla vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaamme ja digitaalista kulttuuria laajemminkin. Haluamme olla luomassa suomalaisia menestystarinoita ja auttaa ihmisiä ymmärtämään, että digiviihde ja pelaaminen ovat osa monen elämää. Suomella on edellytykset olla myös yksi esportsin kärkimaista”, summaa Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Seuraava Assembly järjestetään 2.–5. elokuuta Messukeskuksessa.