Tetris Party (Wii)

Jos taviksilta tentataan pelien nimiä, Tetris on varmasti listan kärkipäässä. Pajitnovin palikkapolkka on klassikko sanan todellisessa merkityksessä. Peli kuuluu jo moderniin yleissivistykseen, joten ideasta on nähty niin monta versiota, variaatiota ja väännöstä, ettei kukaan jaksa laskea niitä. Onko uusissa Tetriksissä sitten enää mitään järkeä? Tetris Partyn jälkeen vastaus on ehdottomasti kyllä. Tetris Partyssa on tetriksestä kaikki ja vähän enemmän.

Hyvän Tetriksen vaatimat perusasiat ovat kunnossa: palikoiden putoamisnopeuden säätö onnistuu lennosta ja ne pyörivät pinon päällä useita sekunteja. Vanhan addiktion hiillos kohennetaan liekeiksi laajalla pelitilavalikoimalla, mii-tuella ja ennätyslistoilla. Perinteistä pinoa palikoita niin pitkään kuin pystyt -yksinpeliä ryyditetään muun muassa rivit vastustajalle -moninpelillä samalla koneella ja netissä, tasapainolauta- ja co-op-Tetriksellä.

Tasapainolauta-Tetristä inhimillistetään tavallista yksinkertaisemmilla palikoilla. Kiepautus hoidetaan lupsakasti nopealla kyykkyliikkeellä. Kiinnostavassa ja satunnaista kommunikointia kaipaavassa tiimi-Tetriksessä läiskitään palikoita laajaan kaukaloon samaan aikaan. Alueenvaltaus on tiimi-Tetriksen ovela käänteismuoto, jossa yritetään vallata vastustajaa enemmän ruutuja. Oman palikan alle jäävät tyhjät ruudut ovat plussaa.

Kattava setti viimeistellään muutamalla täytemoodilla, joiden omituisuuksista irtoaa hupia vaihtelevasti. Tyyriin 12 euron hintalapun vastineeksi saa täydellisen Tetriksen.

90

Lisää aiheesta