The Legend of Dragoon

Yleisiä pikkuvihjeitä: Säästä Dragoon-voimaa pomoja varten. Varusta Dragon Helmet ja Therapy Ring. Kypärä (Helmet) nostaa HP:si 50 % ja sormus (Ring) parantaa joka vuoro 10 %. Parantava sormus on hyvä lisä myös silloin kun käytät Dartin Soul Eater -asetta. Älä vaihda lisäiskuja jatkuvasti. Pitäytymällä yhdessä saat siitä huomattavasti voimakkaamman.

Statuksen palautus: Kivettynyt hahmo ei voi muuttua Dragooniksi ja parantaa itseään. Huolehdi, että kaikilla on täydet SP:t (Spirit Point). Kun joku ei voi liikkua, käytä Special-komentoa ja status on korjattu.

Viimeinen lisäisku: Saadaksesi viimeisen lisäiskun muille paitsi Mirandalle ja Shanalle, opettele kaikki edelliset. Saat 7-Hit Master kombon. Useimmat saavat SP:tä yli sata ja vahingon 400 % tasolle.

Osu helpommin lisäiskuilla: Mäiski lisäiskukombot painamalla X:ää heti kun laatikko muuttuu harmaaksi. Jos ajoitus onnistuu, osuma on täydellinen ja vahinkoa tulee enemmän. Jos ajoitus on pielessä, vahinkoa tulee vähemmän. Pitäydy lisäiskuissa, jotka voit oppia, kuten Dartin Volcano -hyökkäyksessä. Jos tarvitset treeniä komboihin ja lisäiskuihin, palaa vanhemmille alueille mätkimään heikompia vihollisia.

Opettele lisäiskut helposti: Mene Selesin lähellä olemaan metsään. Painele sille alueelle, missä kauppias (Merchant) oli. Siellä on pieniä jänismäisiä otuksia. Juoksentele paikan päällä ja matsaa jänöjä vastaan. Taisteluita tulee usein ja viholliset kuolevat helposti.

Jos vastustajalla on fyysisten hyökkäysten suoja (Physical Attack Barrier), voit nostaa lisäiskujen tasoa vaivatta, koska vihollinen ei kuole. Kun suoja katoaa, odota että otus käyttää sitä uudestaan ja jatka lisäiskujen tason nostamista. Hyvä paikka tähän puuhaan on Corrupted Valley ennen toisen Viragen kohtaamista. Mene Virage-patsaan lähellä olevan tallennuspisteen luokse. Melkein joka matsissa yksi vihollisista on Spider Urchin, joka käyttää suojaa.

Lisäiskut nopeasti Dartille ja Roselle: Valitse lisäisku, jonka haluat oppia ennen kuin taistelet Michaelia, mustaa lohikäärmettä vastaan. Michael haavoittuu vain kun isket sitä heikkoon kohtaan. Mätki siis hänen panssariaan ja nosta lisäiskujen tasoa kunnes ne ovat maksimissa.

Helppoa kokemusta: Kun pääset haamulaivaan (Phantom Ship), pysy siellä. Juokse sinisiin liekkeihin ja taistele niitä vastaan. Saat kokemusta helposti.

Etsi loppumaton nopeutus (Unlimited Speed Up) laaksosta (Valley of Corrupt Gravity) ja loppumaton magiakivi (Unlimited Magic Sig. Stone). Törmäät siniseen lintuun levyllä kaksi laakson ja Gigantosten kodin (The Home of the Gigantos) välissä. Laita Shana joukkueeseesi. Nopeimpana hahmona hän iskee ensin. Ammu lintua Shanalla, sillä hän osuu aina. Käytä seuraavalla hepulla magiakiveä, joka jumittaa vihollisen. Mätkäise sitten Shanalle nopeutus päälle ja hän iskee kaksi kertaa peräkkäin. Lintu pitäisi olla nurin ennen kuin se yrittää liikkua kolmannen kerran ja saat 1000 kokemuspojoa.

Helppoa rahaa: Pelaa Chefillä, kun olet laivassa ja saat niin paljon rahaa kuin tarvitset.

Ultimate Wargod: Voit ostaa Lohanista Ultimate Wargodin. Vehje maksaa kymppitonnin, joten sen saaminen voi olla hieman vaikeaa tässä vaiheessa peliä. Sen kanssa lisäiskut toimivat täydellisesti ilman rangaistuksia, joten taistelut helpottuvat huomattavasti. Lisäksi Dragoonit saavat edelleen tasoja.

Päihitä Lloyd: Laita heppujen mukaan jokin esine, kuten Talisman, jonka ansiosta sankarit eivät kuole yhdestä osumasta. Muunna joku Dragooniksi ja Lloydin kertalaakista vainaaksi -isku ei tapa hahmoa. Lloyd käyttää Dome-hyökkäystä, joten älä muuta kaikkia Dragooneiksi, ellet käytä Mirandaa.

Päihitä S. Virage: Odota kunnes se käyttää kaikki kymmenen elämäänsä. Varmista, että kaikilla on runsaasti HP:tä ennen viimeistä hyökkäystä, sillä se aiheuttaa paljon vahinkoa.

Listi toinen Virage-pomo: Joudut taistelemaan vahvempaa Virage-pomoa vastaan Gravity Breakdown Valleyssa. Mätki hänen vasen, eli ruudulla oikea, kätensä irti. Virage ei voi tehdä tappoiskuaan ilman vasenta kättään. Kun käsi on poissa, keskitä iskut päähän. Kun käsi kasvaa takaisin, iske se taas irti. Voitat taistelun, kun isket päätä 1600 pisteen edestä. Käsi tippuu 320 pisteen jälkeen.

Päihitä kuollut kapteeni (The Dead Captain) ja neljä kuollutta ritaria (Knights): Kun pääset haamulaivan (Ghost Ship) loppuun, kohtaat kuolleen kapteeniin ja hänen neljä ritariaan. Porukka kannattaa listiä yhdellä iskulla, sillä kapu ja ritarit palaavat hetken päästä, jos poppoosta on vielä joku pystyssä. Mätki heitä siten, että kaikkien energiat ovat punaisella. Ritareille riittänee keltainenkin. Anna viimeinen niitti vaikkapa Dartin Explosion -kyvyllä. Myös Shanan Star Children ja Kongolin Grand Stream tai Meteor Strike -magiakyvyt käyvät mainiosti. Viidennen tason Dragoonien lohikäärme (Dragon) -kyvyilläkin homma onnistuu.

Temppelin ansat: Levyn yksi temppelistä etsitään Dragoni-kasvia Shanan pelastamiseksi. Temppelissä on useita ansoja hidastamassa meininkiä. Ensimmäinen on numeroyhdistelmä. Naputtele 352 ja touhu etenee taas. Melkein heti numeroiden jälkeen eteen tulee kaksi patsasta, jotka pitää kääntää oikeaan suuntaan, jotta pääset portaiden yläpäähän. Jätä kultainen patsas sikseen ja käännä kivipatsas vasemmalle.

Ilmainen vesipullo: Lohanin kaupungissa tarvitset pullollisen vettä Shanan pelastamiseen. Kun olet puhunut Dabajien kanssa, painele portaita pitkin kaupungin pohjalle. Tällöin kauppias huomaa sinut. Hänellä on puteli, mutta hän pyytää siitä aivan hirmuista hintaa. Tingi kunnes vaatimus on enää vain 100 g. Valitse "..." ja kauppias antaa pullon ilmaiseksi.

Material Shield: Levyllä yksi sijaitsevan Doel's Chambersin sisääntulon oikealle puolelle on piilotettu laatikko, jossa on Material Shield. Laatikko on kätketty rampin ylälaidalle pilarin taakse. Olet juuri taistellut Kongolin kanssa toistamiseen. Kilpi suojaa yhtä heppua fyysisiltä hyökkäyksiltä kolmen vuoron ajan ja sitä voi käyttää uudestaan.

Piilotettu tehtävä: Kun olet kepittänyt Lloydin levyllä kolme ja saanut kolme kuuesinettä, palaa tallennuspisteelle. Näpertele ruudun oikealla puolella puolella sijaitsevan teleporttialustan kanssa. Päädyt lopulta paikkaan, jossa on hologrammimainen vanha velho Dragon Campaignista. Kun räpläät teleportin kanssa vielä lisää, päädyt paikkaan, jossa on kolme ovea ja kivisiä väyliä tötterön muotoiselle leijuvalle kivisaarelle. Kun pääset saarelle, se vajoaa ja päädyt kellariin. Joudut taistelemaan 11 000 vuotta vanhan velhon kanssa. Hän iskee porukkaasi voimakkailla maagisilla hyökkäyksillä jopa kolme kertaa vuorossa.

Sivujuonien lopetukset: Kun pääset levylle kaksi, voit palata kaikkiin paikkoihin, missä kävit levyn yksi ainana. Näet miten asiat ovat muuttuneet ja voit lopettaa joitakin vanhoja juonihaaroja. Esimerkiksi Dark Castle Townissa voit vilkaista mitä komentaja Dole tai Lavitzin äiti puuhailee.

Stardustien sijainnit: Tarkista kaikki läjät, pöydät ja hyllyt. Useimmissa taloissa on ainakin yksi Stardust. Niitä on muun muassa Lavitzin talon lähellä olevassa kaivossa ja kuningas Albertin linnan alaosan tulipesässä.

Dragoon-kivien sijainnit: Dart: Kivi on Dartin mukana seikkailun alusta alkaen, mutta sitä voi käyttää vasta kun olet päihittänyt Kongolin Battle of Hoaxissa. Lavitz/Albert: Voita Green Tusked Dragon ja mies, joka muuttuu Jade Dragooniksi. Albert saa Lavitzin kiven ykköslevyn lopussa. Shana/Miranda: Kepitä bandiitti temppelissä ja vastaa haamun kysymyksiin. Miranda saa Shanan kiven kolmoslevyn lopussa. Rose: Päihitä Kongol Battle of Hoaxissa. Haschel: Voita keisari (Emperor) Doyle ykköslevyn lopussa. Meru: Saat kiven kun olet päihittänyt Blue Sea Dragonin ja Lenuksen. Kongol: Vie Kongol takaisin City of Loaniin ja tallustele sen miehen luo, joka aiemmin myi sinulle pullon. Jutustelun jälkeen hän myy Kongolin kiven hintaan 1000 g.

Sivutehtäviä palkintoineen: Nappaa jäniksen näköinen otus luolissa ja saat Poison Gardin. Puhu maalaritytölle Balessa ja saat kuvan Lavitzista. Pelasta 7th Fort Marshlandissa päihittämällä kaikki viholliset ja saat kokemusta sekä kultaa. Voittamalla Lohanin taisteluareenalla Monster Contest -pelin saat ilmaisia lippuja. Puhu Shanan vanhemmille kakkoslevyn Selesissä ja saat hyviä viboja.

Tapa Teon susi metsässä ja saat palkkion kaupungissa. Taistele haamua vastaan Vellwebin lumivyöryn luona ja saat miekan Dartille. Puhu Fletzissä Nellolle, Lisalle sekä Emialille ja saat hyviä viboja. Puhu Shanan vanhemmille Fletzissä kun Shana on häipynyt ja saat surullisia viboja. Tuhoa kuolleet Dragoonit Vellwebissä levyllä neljä ja saat Dragoonkiviä. Nappaa Vanishing Stone sekä taistele Faustia vastaan Flandelissa ja saat Phantom Shieldin. Tuhoa kaikki kolme kuuhun matkaavaa Dragoon-henkeä Mayfilissä ja saat Destone Amuletin.

Lisää aiheesta