This Is Football 2005 (PS2)

This Is Football -pelisarjaa ei olisi juuri voitu irvokkaammin nimetä - ellei sitten ole kyse tekijätiimin varsin kekseliäästä itseironiasta.

TIF 2005:n pelaaminen on paitsi tylsää myös äärimmäisen tuskastuttavaa. Omat pelipaikkansa liiankin hyvin omaksuneet äijät odottelevat kiltisti omilla paikoillaan peräpukamien puhkeamista, eivätkä hakeudu lainkaan tyhjään tilaan. Toisaalta pelinrakentelun voi unohtaa, sillä maalinteko onnistuu kohtalaisen hyvin yksinyrittämisen ja kikkanapin yhdistelmällä.

Selostuskopissa J-P Jalo lasauttelee latteuksia eikä pelaajien nimiäkään tarvitse liiemmälti mainita, koska Hän-mies ehtii joka paikkaan. Veikkausliiga on ihan kiva lisä, mutta lokalisointi on pissitty juosten. Kalakukkokaupunki tunnetaan Kuopiana, lataaminen lasaamisena.

Runsaan joukkuevalikoiman, tuoreiden pelaajalistojen ja nettipelin seurana vaihtopenkkiä lämmittää EyeToy, mutta TIF:n pelillisiä puutteita sekään ei pysty paikkaamaan. Enkä sitä paitsi ymmärrä, miksi joku haluaisi tunkea itsensä virtuaalikentille hikoilemaan. Oikeat urheilijat luovat merkittävän osan urheilupelien fiiliksestä.

This Is Football 2005:llä on yhtä paljon tekemistä jalkapallon kanssa kuin Pelinaiset-telkkarisarjalla. Viimeksi mainittu on tosin TIF:iin verrattuna laatuviihdettä.

52