TIE Fighter: Defender Of The Empire – Puolustajan puolustaja

EI mahda mitään: avaruustaistelupelien hallitseva keisari on TIE Fighter, ja odotettu lisälevy vielä parantaa piirun entisestäänkin jo loisteliasta peliä.

Star Wars -universumiin pohjautuva TIE Fighter, jossa pelaaja lentelee Imperiumin leivissä, oli viime vuoden arvostelu- ja myyntimenestyksiä, eikä syyttä. Kuten X-Wingissä myös TIEssä toiminnan ja simuloinnin yhteistyö sujuu kitkatta, ja lopputulos on moniulotteinen, sulava ja tappavan mielenkiintoinen.

Kuten kaikki muistamme, TIE Fighterissä me pelastimme keisari Palpatinen petturiamiraali Zaarinilta. Zaarin livahti karkuun, ja palaa nyt takaisin taktiikkanaan siirtää uusi alusteknologia omaan käyttöönsä. Eli tiedossa on monta taistelua TIE Defenderien herruudesta, niitä kun yrittävät nyysiä pettureiden lisäksi myös Kapinaliitto ja piraatit. Toinenkin lisälevy lienee varma, sillä ei Zaarinia vieläkään saada tuomiolle.

Ilahduttavasti Defender of The Empire ei ole kylmä rahastuslevyke Imperial Assaultin tyyliin. Levy sisältää kolme uutta taistelua, kuusi tehtävää per taistelu, ja neljä harjoittelutehtävää uudella Missile Boatilla. Missile Boatin lisäksi avaruusrekvisiittaa on lisätty noin parillakymmenellä uudella aluksella ja rakenteella: avaruustehdas, T-Wing, R-41 Starchaser ja monia muita. Pikku yllärinä Zaarin on muun muassa onnistunut asentamaan suojat perus-TIE-kalustoonkin. Lisäksi vetosäteen toimintaa on kohennettu, ja nyt sillä jopa tekee jotain.

Uusi Missile Boat on varsin ilahduttava, lähinnä siksi, ettei sen tyyppistä alusta vielä ole ollut. Tuttuun Starwing Gunshipiin pohjautuva MB on varustettu kahdella ohjuspatterilla, jossa toisessa on vakiona 40 Advanced Missileä, toisen samakapasiteettisen patterin sisältöä voi vaihtaa. Kohtalaisen nopeaa alusta voi lisäkepittää kytkemällä päälle SLAMin, suoraan lasertykeistä voimansa ottavan "jälkipolttimen", joka tuplaa nopeuden. Runko on hauras mutta suojakenttä tanakka. Eli kaikki olisi muuten silkkaa onnea, mutta kun alus on varustettu vain yhdellä lasertykillä. Ja siitä pitäisi imeä energia sekä SLAMiin että suojakenttien pumppaukseen.

Uusi Missile Boat ei vain näe kovin paljon toimintaa: ensimmäinen tusina taisteluita lennetään TIE Defenderillä, vasta sitten kiepsahdetaan Gunboatin ja TIE Advancedin kautta uuteen ohjusveneeseen.

Jos Imperiumi on armoton, on sitä LucasArtskin: ilmeisesti kitinä TIE Fighterin helppoudesta on osunut, sillä Defender of The Empire on isäänsä metrin vaikeampi (tai sitten minun avaruusaluksen ohjastamistaitoni ovat kärsineet todella pahan konkurssin). Inhottavia suojelutehtäviä on paljon, harvemmin saa rauhassa orientoitua tehtävään, ja liipasinsormi saa luvan toimia erehtymättömästi.

Defender of The Empire on joka tapauksessa hintansa arvoinen. Mitähän seuraava levyke tuo tullessaan?

90