Tiger Woods PGA Tour (DS) – Kynägolfia

DS-uutta Tiger Woodsin golfissa on kynäohjaus, jonka ansiosta pallon lyöminen tuntuu tuoreelta. Ensin valitaan lyönnin voima iskemällä tikulla oikeaan kohtaan, sitten liu'utetaan kynä alaspäin kohti palloa ja lopuksi isketään napakasti suoraan ylöspäin. Parhaimmillaan pallo lennähtää haluttuun suuntaan, mutta pienikin keskittymisen herpaantuminen johtaa köpöiseen ja kieroon lyöntiin ja pallon tupsahtamiseen suoraan hiekkaesteeseen.

Lyöntipeli on hauskaa ja selvästi pelin vahvuus. Puttaaminen on valitettavasti tylsää eikä putatessa edes hyödynnetä tikkuohjausta. Viheriön pinnanmuodoista ei saa kehnon grafiikan takia mitään selvää, ja kun reiän ympärille piirtyvä ruudukkokin on onneton, puttaus on aluksi sattumanvaraista.

Ylemmän kuvaruudun vasempaan reunaan lävähtävät mailapojan neuvot ratkaisevat kuitenkin ongelman. Jos ohjeena on esimerkiksi yksi jalka eteenpäin ja kaksi tuumaa vasemmalle, kursori siirretään peukalo-ohjaimella ruudukkoa apuna käyttäen ohjeiden mukaisesti hieman reiän taakse ja sen vasemmalle puolelle. Ja plops - pallo on reiässä.

Tylsä puttaaminen ja rujohko grafiikka latistavat peli-iloa melkoisesti. Silti jumituin uramoodin pariin yllättävän napakasti. Siinä menestyminen tuo kassaan dollareita, joilla voi kehittää roolipelimäisesti omaa hahmoaan. Kehitänkö hahmoni himoputtaajaksi, superlyöjäksi vaiko molemmiksi?

Kolme tähteä

Lisää aiheesta