Time Crisis 2 (PS2)

Nistin terroristin

Räiskintäpeliarvosteluissa otetaan aina kantaa siihen, onko hiiri- vai padiohjaus paras. Silkkaa retoriikkaa, sillä vaihtoehdot ovat vääriä. Ampumiseen sopii täydellisesti vain valopyssy.

Time Crisis 2 on kolikkopelihallien hitti, jossa ideana on ammuskella kaverin kanssa ruudulla näkyviä vihollisia. Jotkut innokkaat jopa maksavat kaksinpelistä ja tulittavat yksin valopistoolit molemmissa käsissä. Molemmat temput onnistuvat Time Crisis 2:n PS2-käännöksessä.

Time Crisis 2:n tarina on tavanomainen. VSE-agentit Keith Martin ja Robert Baxter ryntäävät suojelemaan kollegaansa Christy Ryania, joka on paljastanut Starline Network -yhtiön kommunikaatiosatelliittien olevan todellisuudessa sotilassatelliitteja. Agentteja hidastaa yhtä suuri joukko haalariasuisia vihollisia kuin James Bondia.

Tiimipeli mukana

Pelimekaniikka on yksinkertaisuudessaan toimiva, ruudulle loikkii jatkuvasti vihollisia, jotka on ammuttava mahdollisimman nopeasti. Olematon tarina etenee pienissä välianimaatioissa, joiden tehtävänä on pääasiassa toimia hengähdystaukoina tai siirtymätaipaleina uusiin maisemiin.

Pelikaavaa piristämässä on onnistuneita jippoja. Lataaminen tehdään ohjesäännön mukaisesti suojassa, mitä hyödynnetään myös pelissä. Pelaajan päälle heitetään tavaroita tai ammutaan sarjatulta konekiväärillä, jolloin on ymmärettävä kyykistyä turvaan vaikka aseessa olisi vielä kuteja.

Ruudulla liikkuu jatkuvasti oma työkaveri, jota ei saa ampua. Toinen agenteista voi olla esimerkiksi pari askelta edellä, jolloin tämä kropallaan peittää melkein puolet ruudusta. Selkälaukaukset ja kaverin tumpeloinnit nostavat kummasti kaksinpelin tunnelmaa.

Kaksinpelissä ruutu jaetaan puoliksi. Valitettavasti vain kuvaa pienennetään mustilla surureunuksilla ja grafiikan yksityiskohtiakin karsitaan. Jaetulla ruudulla pelaaminen on onneksi vain kakkosvaihtoehto ja tärkein on iLink-kaksinpeli, joka ei eroa alkuperäisestä kolikkoesikuvasta lainkaan. Molemmat pelaajat tarvitsevat oman PS2:n, valopyssyt, yhteisen kaapelin, television ja tietenkin pelit, joten yhteishinnalla voi pelihallissa tunkea markkoja koneeseen aika tiuhaan tahtiin.

Time Crisis 2 kuulostaa samalta kuin pelihalleissakin. Äänet ovat lähinnä jatkuvaa räimettä ja grafiikka ihan siedettävää, vaikka yhtään hienoa efektiä ei ole. Osumaa esittävät räjähdykset ovat parin metrin päässä olevalla televisioruudulla jopa kolhoja. Valopyssyn takia on käytettävä alkuperäistä komposiittikaapelia, mikä saa osaltaan kuvan tuntumaan aavistuksen suttuiselta.

Hieno kokonaisuus

Time Crisis 2 on täysin sama peli kuin kolikkohalleissakin ja se toimii loistavasti. Jatko-osa ei edes notkahda loppukentissä samalla tavoin kuin ensimmäinen Time Crisis vaan vauhti pysyy kiinnostavana koko ajan.

Läpäisijöille peli-ikää pidennetään erilaisilla uusilla pelimuodoilla. Esimerkiksi yhdellä krediitillä eli ilman continuen painamista tiensä Time Crisisin läpi ampunut pääsee käsiksi pelikuva-moodiin, jossa viholliset ja maisemat ovat juuri toisin päin kuin edellisten pelikertojen jälkeen muistaa. Hyvä idea, sillä pelaaminen on kuin valmiin filmin katsomista. Viholliset tulevat aina samaan aikaan samoista kohdista ja tekevät samat liikkeet.

Valopyssypelit eroavat niin paljon normaalista pelitarjonnasta, että ne toimivat erinomaisena välipalana, jos jokin pitkäikäisempi peli tympii. Time Crisis 2 ei ole poikkeus sääntöön vaan se on loistava vaihtoehto liipasinsormille, joita Point Blankin tivoliräiskintä ei huvita.

80