Toki Tori (Wii)

Hyvät pulmapelit tasapainoilevat toisiaan ruokkivan addiktion ja turhautumisen välimaastossa. Pettävän yksinkertainen Toki Tori osuu suoraan veitsenterälle: yritän vielä kerran, vaikka pitäisi mennä jo nukkumaan. Nyt se menee, aivan varmasti.

Toki Torin sankari on pulska keltainen tipu, joka vapauttaa häkkeihin teljettyjä munia. Tupla-T kantaa rajallista arsenaalia työkaluja, joilla pitää saavuttaa kaikki munat. Suoraan sivulta kuvattu toiminta tuo mieleen yhden sopulin Lemmingsin.

Mote-osoittelulla tepasteleva tuhti tirppa ei osaa lentää tai hypätä, joten sillat ja yhden blokin ohi siirtävät teleportit ovat jokaisen kentän perustyökaluja. Seinien siirtelyä, etanaimuria, lattiaan reiän sulattavaa haamuansaa ja kumppaneita tarvitaan tiettyyn teemaan sidotuilla kentillä. Sopivaan tahtiin kiperämmäksi muuttuviin tehtäviin uppoavat kaikki tarvikkeet, joten kenttien läpäisyyn on vain yksi oikea tapa. Kolmosmaailman viemäreissä sokkelot ovat jo suuria ja mutkikkaita - näppärä zoomi auttaa hahmottamaan hehtaarihallien reittejä. Toinen pelaaja auttaa piirtämällä vinkkejä ruudulle.

Selkeä piirrosgrafiikka ja suoraan etenemisreitteihin liittyvät pähkinät pitävät toiminnan turvallisen loogisena. Toki Tori on tyylipuhdas helppo ymmärtää, vaikea hallita -kategorian edustaja. Tätä padifobiaa poteva mummokin osaisi pelata. Taiteellisesti tavanomainen Toki Tori ei tuoksahda samaan tapaan tuoreelta kuin Braid, mutta ei se pahus vieköön päästä irtikään.

84

Lisää aiheesta