Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent (PS3) – Kaksoisagentin kolmoiskeikka

Sam Fisherin viimeisin hiivintäseikkailu kääntyy PS3:lle, mutta valitettavasti esikuvana on heikko Xbox 360 -versio.

Ubisoftin elämää nähnyt superagentti Sam Fisher joutuu Double Agentissa todelliseen kurimukseen: ainoa tytär tapetaan ja mies menettää uskonsa yhteiskuntaan. Kiinnostavasta tarinasta on olemassa kaksi täysin erilaista versiota, mutta harmittavasti PlayStation 3 -tulkintaan on valittu PC:n ja Xbox 360:n tavoin se huonompi vaihtoehto. Kunnon Double Agent on siis edelleen saatavilla vain vanhalle Xboxille.

Vaikka tarinankuljetukseen on valittu vesitetty versio, on Double Agent silti erinomaista hiiviskelytoimintaa. Sam Fisher soluttautuu Yhdysvaltoja ydinaseilla uhkaavan terroristijärjestön riveihin tavoitteenaan estää tihutyöt. Matkan varrella elämä mutkistuu ja Sam joutuu päättämään, kumman puolen pussiin hän lopulta pelaa.

Työnantajien ja terroristien antamat päämäärät menevät usein ristiin. Xbox 360 -version tavoin PS3-pelissä on valitettavasti aivan liian helppoa pitää molemmat puolet tyytyväisinä. Todellisia valintatilanteita ei pääse syntymään.

Tähtäys hakusessa

Pelillisesti PS3-versio ei eroa PC- ja Xbox 360 -versioista. Kentät ovat identtiset ja hiiviskely toimii. Latausajat ovat välillä harmillisen pitkiä samaan tapaan kuin Xbox 360:lla.

Grafiikkaa on jostain syystä PS3:llä karsittu paikoitellen hiukan alaspäin. Valotehosteet eivät ole yhtä näyttäviä kuin Xbox 360:lla ja esimerkiksi yönäkökakkuloiden vihreässä kuvassa ei ole tuttua pehmennystehostetta. Kentät tuntuvat myös välillä hiukan ylivalotetuilta, aivan kuin gammaa olisi väännetty ylöspäin. Tämän takia pimeänäköä ei tarvitse yleensä käyttää lainkaan, kun kaikki nurkat näkee paljaalla silmällä.

Grafiikka ei varsinaisesti vaikuta pelattavuuteen, mutta tähtäyksen kiikkeryys on todellinen ongelma. Oikealla tatilla tähtääminen on PS3-Oblivionin tapaan erittäin vaikeaa, sillä peli ei reagoi pieniin liikkeisiin lainkaan. Erityisesti liikkuviin kohteisiin osuminen on todella hankalaa.

Agentti vastaan palkkasoturi -moninpeli on edelleen yhtä nopeaa ja hauskaa kuin Xbox 360:lla. Erityisesti vikkelänä agenttina huhkiminen on viihdyttävä kokemus.

Jos kotoa löytyy joku muu Double Agenttia pyörittävä kone, kannattaa peli ostaa mieluummin jollekin niistä. Vaikka PlayStation 3 -versio on pääosin sama peli, häiritsee tähtäyksen kiikkeryys pelaamista paikoitellen pahasti.

80