Tony Hawk's Downhill Jam (Wii)

Ilkeämieliset saattavat väittää, että Wiin tehot eivät riitä Project 8:n pyörittämiseen. Taatusti riittäisivät, sillä peli on saatavilla myös PS2:selle. Enemmänkin kyse on kontrolleista ja Wiin ominaisluonteesta. Jos Project 8 on tehty skeittareille tai sellaiseksi haluaville, Downhill Jam on leikkimielisempi stressitön kokemus. Downhill Jam saattaa olla Tony Hawk Light, mutta se ei ole lainkaan huono asia.

Temppu- ja nappirumban tilalla on kilpa-ajopeli, jossa rullalautailuakrobatia on mauste, ei pääasia. Kahdeksassa peliympäristössä ajetaan kilpaa 90 erilaisessa kisamuodossa, joiden voittovaatimukset vaihtelevat. Yleensä nopeus ratkaisee, mutta tempuista saa bonusta ja mukana on myös Trick Mode kaikille tempuntekijöille.

Downhill Jam saapui ruokakuntaan samassa paketissa Wiin kanssa, joten Tony Hawk sai samalla olla tutustumisväline uuden konsolin persoonalliseen ohjaustapaan. Homma toimii vallan mainiosti. Suorastaan yllättävän hyvin. Uuteen systeemiin tottumiseen meni kolme minuuttia, ja olen aika hidas oppimaan.

Ohjaamisessa käytetään pelkästään kaukosäädinohjainta. Skeittaajaa ohjataan kallistamalla kapulaa oikealle tai vasemmalle. Kakkosnapista saa lisää vauhtia ja sillä tehdään myös hypyt. Toisesta napista grindataan, jolloin tasapainoillaan kaiteella kapulaa kallistelemalla. Yhdistämällä ristiohjainpainallukset touhuun saadaan aikaan erikoisempia temppuja, joiden tekeminen on naurettavan helppoa. Pienistä virheistä ei nipoteta, useimmat lipsahdukset ja ajoitusmokat annetaan anteeksi. Hypyt ovat usein sitä luokkaa, että moisen pitäisi onnistua vain Kuun painovoimassa.

Yhden Wiimoten taloudessa ja saamattomien kavereiden takia jaetun ruudun kaksinpelin testaaminen jäi väliin. Nettitietojen mukaan se kuitenkin toimii kuten pitääkin. Tony Hawk's Downhill Jam on tehty Wiin erikoispiirteet huomioon ottaen. Pelissä on yksi selkeä valtti: Tony Hawk's Downhill Jamia on hauska pelata.

77

Lisää aiheesta