Tony Hawk's Underground 2 (PC, GameCube)

Tony Hawk Underground 2:ssa skedesarjan uramoodia piristetään Bam Margeran tv:stä tutulla remellyspoppoolla. Luvassa on huima World Destruction Tour -maailmaympärimatka hurtilla huumorilla ja käytännön piloilla liekitettynä.

Tykästyin heti lennokkaaseen rakenteeseen, sillä tehtäviä läpäisee rennon sinne tänne suihkimisen seassa. Vaikeamman tempun voi jättää muhimaan, eikä ihan kaikkia tarvitse edes selvittää päästäkseen seuraavaan kaupunkiin. Tehtäviä avautuu lisää sitä mukaa, kun löytää kentän eri kolkassa lymyilevät kolme uutta hahmoa. Hahmo liikkuu poikkeuksetta jollakin persoonallisella vempaimella kuten automaattihärällä, super-segwaylla tai rullatuolilla.

Joskus lennetään kattojen päällä, joskus rullataan metrokäytävillä. Kaupungit ovat mielikuvituksellisia mestoja, ja hypittävää, pompittavaa ja grindattavaa riittää loputtomiin. Perinteitä kunnioittaville mukana on myös classic-peli, jossa kentät tahkotaan vanhojen Haukkojen hengessä kirjaimia keräten.

PC- ja GameCube-päivitykset ovat molemmat siistejä. GameCube hidastelee hetkittäin dataa ladatessaan, mutta isommin asia ei haittaa. PC-versio hellittelee tarkalla grafiikalla ja nettipelillä. Molemmat versiot pröystäilevät lisäksi huimilla muokkaamismahdollisuuksilla. Liki kaikkea voi tehdä ja suunnitella itse: hahmon, temppuja, tageja ja jopa skeittipuistoja. PC-versiossa oman naaman länttääminen hahmon päähän onnistuu sekin ongelmitta.

PC-version ainoa ongelma ovat kontrollit. Näppäimillä pelaaminen onnistuu ennakkoluuloistani huolimatta yllättävän hyvin, mutta ilman padia homma menee ennen pitkää kiroiluksi. Yksi ongelma jää padillakin jäljelle, sillä kuvaruutuvinkit viittaavat näppäimistön näppäimiin padilla pelatessakin.

Tony Hawk's Underground 2:sta on oikeastaan vaikea kritisoida, sillä sutjakka pelattavuus ja hauskat tehtävät riittävät pitkälle. Classic-pelin tehtäväarmada ja PC-version nettipeli lisäävät hyllyikää somasti. Kun taustamusiikki on kaiken lisäksi lajiin sopivaa, korvaa miellyttävää ja parhaimmillaan villisti rytisevää, peliä myös kuuntelee mielellään. Mutta miksi ihmeessä Bamin ehdoton suosikkibändi HIM ei ole mukana soundtrackilla?

89