Touch-Buddy ja Touch-Buddy Toolkit

Mitä tehdä, kun HOTAS-ohjaimen nappulat eivät enää riitä ja viiden eri simulaattorin näppäinkomennot menevät keskenään sekaisin? Yksi varhaisdementian oireita lievittävistä lääkkeistä on Touch-Buddy.

Touch-Buddy on näppärä apuohjelma, joka perustuu kosketusnäytön käyttöön näppäinemulaattorina. Toimintaperiaate on yksinkertainen. Ohjelma koostuu välilehtiin jaetuista, näppäinkomentoja emuloivista painikkeista sekä muokattavista moduuleista, joilla voi käyttää esimerkiksi Teamspeakia, vilkuilla tutkavaroitinta tai soittaa mp3:sia pelin aikana.

Touch-Buddy on käytännössä ainut järjestelmä, jolla voi käyttää jokaista Falconin tai Lock onin toimintoa ilman erillistä lunttilappua. On paljon helpompaa painaa TEWS Volume up -painiketta kuin yrittää muistella kimuranttia näppäinyhdistelmää.

Toiminnallisuudeltaan ohjelma on lyömätön. Tuhannen nappulan profiili ei ole isokaan ongelma, lisäksi uusimmassa versiossa on muun muassa Lock on -yhteensopiva tutkavaroitin, ja tulossa on lisää reaaliaikaisesti simulaattoridataa esittäviä moduuleja. Pienellä näytöllä voi esittää yllättävän paljon hyödyllistä tietoa, mutta valitettavasti läheskään kaikki simulaattorit eivät osaa jakaa lentotietoja kolmansien osapuolien ohjelmille.

Touch-Buddy Toolkit on kohtuullisen helppokäyttöinen ja tehokas ohjelmisto. Profiilien tekeminen on huomattavasti työläämpää kuin esimerkiksi X-52:n tai Cougarin ohjelmoiminen, mutta ilman Toolkitiä työstä ei tulisi mitään. Profiilin luomisen työläys on sinänsä vain väistämätön seuraus äärimmäisestä monipuolisuudesta: käyttäjä voi suunnitella profiilin täysin omien tarpeidensa mukaiseksi ulkoasusta lähtien.

Kosketusnäytöt toimivat tyypillisesti siten, että kosketuksen tapahtuessa näytön ajuri siirtää hiiren kursorin kyseiseen kohtaan ja tuottaa vasemman korvan painalluksen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että peli ja Touch-Buddy joutuvat taistelemaan hiiren hallinnasta, mikä saattaa tuottaa ongelmia. TrackIR on Buddylle hyvä kaveri.

Yksi taatusti toimiva ratkaisu on toinen kone ja lähiverkko, jolloin Touch-Buddy pyörii eri koneella kuin peli. Yhden koneen käyttö ei toimi läheskään kaikkien pelien kanssa. Touch-Buddy-foorumilla on lista toimivista peleistä.

Kosketusnäytöt eivät ole varsinaisesti halpoja, mutta paatuneet simuharrastajat ovat jo tottuneet miehekkäisiin hintalappuihin. Sopivien mallien hinta pyörii parissa kolmessa satasessa, ohjelman foorumilta kannattaa varmistaa näytön toimivuus ennen hankintaa. Näytönohjaimessa täytyy olla tuki kahdelle näytölle.

Käytännössä kosketusnäyttö on parhaimmillaan simulaattoripeleissä. Mikäli simulaattoriharrastus on pitkälle edennyttä tyyppiä ja suosikkipeli on tuettujen listalla tai toisen koneen käyttö ohjelman pyörittämiseen ei ole ongelma, on kosketusnäyttöä ja Touch-Buddya helppo suositella.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…