Tower Bloxx Deluxe (Xbox 360)

Voiko tehdä hyvän pelin yhdelle näppäimelle? Näköjään voi.

Suomalaisen Digital Chocolaten Tower Bloxxissa kasataan nosturilla mahdollisimman korkea pilvenpiirtäjä. Temppu ei ole helppo, sillä rakennus ja nosturin nokassa roikkuva uusi kerros heiluvat tuulessa eri tahtiin. Näppäin pudottaa kerroksen, joka joko osuu tai sitten ei. Kolme hutia ja urakka on siinä.

Touhu kuulostaa äärimmäisen tylsältä, mutta totuus on toinen. Viimeistään kolminumeroisissa kerrosluvuissa pudotuksen ajoitukseen pitää keskittyä tosissaan ja ennätyksen lähestyessä hermopaine tekee yleensä tepposensa. Tower Bloxx Deluxe vertaa pisteitä jatkuvasti omaan ja kaverien ennätyksiin, minkä ansiosta kilpailuvietti tarraa kiinni lujaa.

Torneja ei saa pystyttää minne tahansa: kaavoituslautakunta vaatii, että sininen pilvenpiirtäjä saa rinnalleen matalan punaisen rakennuksen ja sitä rataa. Uudet asuinalueet aukeavat vasta sitten, kun edellisen alueen väkiluku on riittävän korkea. Mitä suorempi torni, sitä enemmän asukkaita. Täydellisesti natsaavat kerrokset tuovat arvokkaita asukaskertoimia.

Mojova hintalappu perustellaan viimeistään toimivalla ja hupaisalla moninpelillä, jossa tarkat pudotukset palkitaan lisäajalla. Bonusmatseissa bonukset vaikeuttavat tähtäämistä ja tiimipelissä kaveri tasoittaa tornia. Paikallisessa jaetun ruudun kilparakennuksessa on hurja tempo ja aimo annos kiireen tuomaa rävellystä ja paniikkia. Ja mikä parasta, kaikki osaavat taatusti painaa yhtä näppäintä.

82