Transport Tycoon World Editor

Transport Tycoon World Editorin avulla pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa täydellisesti siihen, millaisessa maailmassa hän yhtiötään ryhtyy kehittämään, lupailee pakkauksen takakansi.

TTWE tarjoaa maailman editoinnin lisäksi myös kokonaan uuden grafiikkasetin, jonka futurististen rakennusten ja erämaatyyppisen maaston laavajokineen olisi kuulemma tarkoitus kuvata Marsia, jos sen asuttaminen olisi aloitettu 30-luvulla. Itse peliin uusilla grafiikoilla ei ole vaikutusta, vaan niitä voi vaihtaa vaikka kesken kaiken jos kyllästyy vanhoihin. Teoriassa World Editorilla pelaajan pitäisi voida vaikkapa luoda pelialueeksi oma kotiympäristönsä.

Näin siis teoriassa, sillä käytännössä ohjelmaa voisi luonnehtia enemmänkin Transport Tycoon Town Editoriksi: Järeät työkalut maaston muokkaukseen puuttuvat tyystin. Pelaajan tekeminen keskittyy siis kaupunkien ja teollisuuslaitosten sijoitteluun. Kaupunkeja luotaessa pelaaja saa määritellä kaupungin summittaisen koon (pieni, keskikokoinen, suuri) ja suurentaa sitä halutessaan. Kaupungin muotoon tai rakennusten sijaintiin ei voi vaikuttaa. Teollisuuslaitokset saa toki sijoittaa haluamiinsa paikkoihin, joskin suuremmat laitokset vaativat tietenkin laajemman alueen tasaista maata. Samantyyppisiä teollisuuslaitoksia ei myöskään saa olla yhden kaupungin liepeillä yhtä enempää.

Kuten arvata saattaa, Transport Tycoon World Editorin avulla pelaaja voi pedata itselleen loisteliaat kuljetusyhteydet sijoittamalla teollisuuslaitokset lähelle toisiaan ja tasoittamalla maastoa sopivissa kohdin. Itse asiassa World Editorin avulla pelaajalle suorastaan tyrkytetään kultaa ja kunniaa, sillä muovailemalla alueen haluamakseen saa peliä helpotettua niin paljon, ettei epäonnistuminen ole juuri mahdollista. Tämä lieneekin ohjelman tärkein funktio, sillä pelaajan luovuudelle editori jättää kovin vähän tilaa.

TTWE on yksinkertainen käyttää, eikä manuaalia juuri tarvita (onneksi, sillä manuaalien teossa Prose ei ole itse pelistä oppinut yhtään mitään). Editori ei ole edes erillinen ohjelma, vaan installoituu yhteen suoraan itse Transport Tycoonin kanssa. Mukava pikku editori Transport Tycoonin hienosäätöön, jota ilmankin tulee kuitenkin mainiosti toimeen.

80