Trash Panic (PS3)

Modernit fysiikkamoottorit tuovat mielenkiintoisia ulottuvuuksia mihin tahansa lajityyppiin: Trash Panic muokkaa Tetriksestä jätteenkäsittelylaitoksen, jossa raaka murskaus on siistiä sijoittelua tärkeämpää.

Jäterumba muistuttaa edelleen tetriksiä ja kumppaneita, sillä pelialue on suorakaiteen muotoinen roskapöntön läpileikkaus. Pönttöön heitettävää romua käännetään neljään eri asentoon, mutta hylkytavara ei katoa tetrismäisesti limboon. Lisätilaa hankitaan roinaa rikkomalla. Murskaamisessa ratkaisee romun asento, materiaali, koko, massa ja mitä esinettä vasten se pudotetaan. Hyvä osuma särkee molemmat esineet.

Lopulta edes rikkominen ja pöntön sixaxis-ravistelu ei auta, vaan roska-astia uhkaa tulvia yli äyräiden. Jätteet tuhotaan polttamalla, räjäyttämällä tai kompostoimalla. Etenkin polttaminen vaatii taktikointia, sillä kaikki materiaalit eivät roihahda yhtä hanakasti. Kun tulitikku tai soihtu tungetaan sytykkeillä ja puulla kyllästettyyn koloon, johan leimahtaa, ja pönttö saattaa palaa melkein tyhjäksi. Saman koneen kaksinpelissä nopeus on kikkailua tärkeämpää, sillä vikkelämmin täytetty pönttö kipataan vastustajan laariin.

Alkuhuuman jälkeen Trash Panic osoittautuu yksioikoiseksi ja yksinkertaiseksi, mutta se ei vitosen pelissä haittaa. Ei ainakaan yhtä paljon kuin käsittämättömän kaamea muzakkisetti, joka on napattu suoraan helvettiin syöksyvästä hissistä.

82