Twitch aloittaa pelimyynnin

Suoratoistopalvelu Twitch aloittaa PC-pelimyynnin omassa palvelussaan. Pelien lisäksi myyntiin tulee muutakin pelisisältöä.

Twitch hakee aktiivisesti yhteistyökumppaneita Twitch Commerce -ohjelmassaan. Digikauppa-avauksessa ovat mukana jo Ubisoft, Paradox Interactive, Telltale Games, Double Fine, Hi-Rez Studios, Trion World's, Campo Santo, Jackbox Games ja Digital Extremes. Firmat eivät tuuttaa palveluun koko pelivalikoimaansa vaan alussa myyntiin tulee noin 50 peliä. Ensiaallon peleistä mainitaan muun muassa For Honor, Ghost Recon, Walking Dead ja Firewatch. Kokonaisten pelien lisäksi digikaupassa on myös DLC-paketteja ja muuta pelien lisäsisältöä. 

Pelimyynnin tuloista 70 % menee pelintekijälle/julkaisijalle, mutta pelaajien kannalta kiinnostavinta on, että striimaaja saa 5 % osuuden kanavansa pelimyynnistä. Twitchilla on yksi lisäbonus myös ostajille. Jos peliostos ylittää 5 dollaria, ostaja saa kaupanpäällisenä Twitch Craten, jossa saa satunnaisesti emoteja, ikoneita ja muuta sälää Twitch-käyttöä värittämään. 

Twitchin oman ilmoituksen mukaan suoratoistopalvelussa on päivittäin 9,7 miljoonaa katsojaa ja kuukaudessa 2 miljoonaa eri striimaajaa. Luvut ovat suuria koko peliteollisuuden mittakaavassa, joten suoratoistopalvelun laajentuminen digimyyntiin voi olla suuren muutoksen alku.