Unreal Tournament [2]

Quake III:n kanssa moninpeliräiskinnän mestarin tittelistä kamppaileva Unreal Tournament taitaa olla tällä hetkellä karvan verran edellä monipuolisuutensa ansiosta. Monipuolisuuttakin pystyy paremmin hyödyntämään, kun tietää aseista muutamia perusjuttuja, jotka käydään seuraavassa tehokkaasti läpi.

Moottorisaha

Lähitaistelussa hieman Impact Hammeria tehokkaampi, varsinkin isoissa joukkioissa.

Impact Hammer

Tällä lähitaisteluaseella kannattaa aina tähdätä päähän, koska päähän osumisella saat helpommin tapettua, vaikka IH muuten onkin todella heikko ase. Secondary firellä voit yrittää torjua laukauksia, mutta varoitan, se on vaikeaa.

Enforcer

Peruspistoolillakin pärjäät jotenkuten, kunhan keräät kuolleilta toisen Enforcerin. Lähikantamalla kannattaa ampua Secondary Firellä, koska silloin ase ampuu nopeammin, mutta kauas ammuttaessa sec. fire on aivan turha.

ASMD Shockrifle

Normaalilla tulitusmoodilla osuminen vaatii jo hieman tarkkuutta, jos kohde liikkuu. Lähellä taisteltaessa on helpompi osua sec. fireä käyttämällä.

Ripper

Normaali tulitusmoodi soveltuu mainiosti pienien huoneiden ja kapeiden käytävien siivoukseen, koska terät kimpoilevat seinistä. Varo kuitenkin, ettei terä kimpoa takaisin. Suoraan vihollisia ammuttaessa käytä sec. fireä ja ammu jalkoihin tai jalkojen juureen.

Rocketlauncher

Tällä pelin varmasti tunnetuimmalla aseella voit tulitusta pohjassa pitämällä ampua monta rakettia kerrallaan, kuitenkin enintään 5 rakettia. Sec. fire kranaatit ovat hyödyllisiä hissikuilujen ja käytävien siivouksessa. Myös sec. fireä pohjassa pitämällä saat laukaistua monta kranaattia kerralla.

Flak

Flak on samalla kranaatinheitin ja haulikko. Normaalilla tulitusmoodilla voit ampua haulikon tapaan leviäviä panoksia, jotka tekevät ihan mukavasti vahinkoa. Sec. fire on mahtava isojen joukkioiden harvennustyökalu, sillä jo viereen osuminen tuottaa paljon vahinkoa.

Biorifle

Toimii kuin väliaikainen miina, sillä kun sen päältä kävelee, saa vahinkoa. Älä tähtää tällä suoraan viholliseen, vaan ota ennakkoa ja toivo, että kohde kävelisi suoraan mönjän päältä. Joukkioiden tuhoamiseen sec. fire on loistava, varsinkin täydellä voimallaan.

Sniper Rifle

Tarkka kuin mikä, mutta lähitaistelussa aivan p:stä. Yksi tai kaksi osumaa tällä tappaa.

Minigun

Tehokas nopeassa rynnimisessä. Normaali tulitusmoodi ampuu hitaammin, mutta tarkemmin, kun taas sec. firellä saat ammuttua nopeammin.

Pulsegun

Ammu lähitaistelussa pulsessa sec. fireä, koska se on lyhyellä kantamalla tehokkaampi. Kauas ammuttaessa normaali tulitusmoodi on parempi.

Redeemer

Laukaisee yhden joko ohjattavan tai suoraan etenevän miniydinkärjen. Jos serverillä on friendly fire päällä, vältä ampumista joukkioihin, ettet tappaisi omia. Muista myös, että itseäsi liian lähelle ampuminen tappaa.

Lisäksi vielä muutama käytännön vinkki. Translocator on käytännöllinen pienen totuttelun jälkeen. Yritä aina ampua kiekko lähelle maata ennen kuin teleporttaat, koska korkealta putoaminen tietää kuolemaa. Muista, että kun saat vihollisen lipun, älä käytä translocatoria koska silloin menetät lipun!

Dominationissa yritä sopia joukkueesi kesken kolme ryhmää, joista kaksi suojelee vallattuja pisteitä ja yksi kiusaa vihollisia.

Assaultissa puolustautuessa älä keskitä koko puolustusta samaan paikkaan vaan puolustuksen kerrostaminen auttaa pitämään vihollisen paremmin kurissa. Hyökätessä taas yritä edetä mahdollisimman vähän, sillä aika kuluu ja taisteluun jääminen kestää.

Voit antaa boteillesi käskyjä ennen kuin aloitat pelin. Tällä tavalla voit hypätä heti keskelle säpinää ilman, että täytyy pysähtyä kertomaan kaikille mitä tehdä. Kun käyt hyökkäykseen Assault-kartassa, komenna kaikkia botteja suojaamaan sinua. Odota keskittyneen puolustuspaikan ulkopuolella, kunnes joukkiosi kerääntyy paikalle. Tämän jälkeen määrää porukka hyökkäykseen ja jyrää yli vihollispuolustuksen. Paras tapa oppia jokin kartta on päästää taitava botti vapaalle ja seurata kameralla, miten se pelaa. Saatat myös löytää salaisia paikkoja tämän avulla.

Lisää aiheesta