Uridium (Wii)

Tasavallan tietokone on saapunut Virtual Consoleen! Uridium on Commodore 64:n legendaarisimpia pelejä, Andrew Braybrookin (Paradroid) omaperäinen shmup vuodelta 1986.

Manta-alus lentää suurten avaruuslaivojen päällä. Vastassa on sekä maa- että ilmakohteita. Lisäksi pitää varoa esteitä. Kuvakulma on ylhäältä, mutta ruutu vierii vaakatasossa. Defenderin tapaan voi kääntyä ja lentää kumpaankin suuntaan. Aluksen voi heittää myös kyljelleen ja siten puikkelehtia ahtaimmista paikoista.

Ikävä myöntää, mutta aika on kohdellut klassikkoa kaltoin. Oma alus on iso, näkymä pelimaailmaan pieni ja vauhti kova. Se on kombinaatio, jossa aika kuolemanvaarasta kuolemaan on turhauttavan lyhyt. Lisäksi kentät pitää muistaa ulkoa. Turhauttavia tilanteita tulee jatkuvasti. Asiat, jotka tekivät Uridiumista rakastetun, ovat menettäneet voimansa.

Commodore 64:n emulaatio toimii niin kuin pitää. Ainoa, joka jää puuttumaan on sininen aloitusruutu ja Load ”*”,8.1 naputtelu. Run/stoppiakaan ei pääse naksauttamaan, vaikka Wiimoten ykkösnapilla saa esiin rusehtavan retronäppäimistön. Lataustauot on toki poistettu. Jotain kehitystä siis 22 vuodessa! Myös kuuslankun surureunat on poistettu ja peli täyttää komeasti koko ruudun.

Parhaiten Uridiumissa aikaa on kestänyt musiikki. Alkumusiikki on SID-piirin komeimpia surinoita. Harmi, että pelin aikana ei ole musiikkia. Uridiumin arvo on puhtaasti retrossa. Siksi arvosana on…

64

Lisää aiheesta