Uusi kotimainen kilpasarja hakee Counter-Strike- ja Hearthstone-pelaajia

FEL-duunarit ylärivistä vasemmalta lukien: Jetro Koro, Nuutti Syrjäaho, Janiko Kemppi, Jaakko Sandqvist, Teemu Kolehmainen, Ville Järveläinen. Alarivi vas: Jussi Halme, Matti Kailanto, A-J Nieminen.

Finnish eSports League eli FEL aikoo kehittää suomalaista kilpapelaamista liigamaisempaan suuntaan. FEL:in erikoisuutena on liigamallinen, kausiin jaettu sarja, jossa mestarit ratkotaan runkosarjan jälkeen pelattavissa pudotuspeleissä. Lajeina ovat Counter-Strike ja Hearthstone.

Uskottavuutta projektille antaa Jukka-Pekka Vuorinen, joka on toiminut muun muassa jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajana. FEL-toiminnassa Vuorinen on mukana osakkaana.

"Yritän auttaa FEL:iä omien kontaktieni kautta. Olemme nyt eri maailmassa, mutta olen havainnut monia yhteneväisyyksiä tuotteen kehittämisessä ja brändäämisessä. Kiinnostus on valtavaa ja yleisötapahtumiin meidänkin pitää vahvasti keskittyä. Kilpaileminen kiinnostaa ihmisiä, ja voittajat ovat sankareita ja esikuvia tässäkin. Kynnys aloittamiseen pitää myös tehdä riittävän matalaksi", Vuorinen sanoo. 

Ensimmäiset liigapelit pelataan ensi syksynä. Kilpailijat pelaavat ottelut kotikoneillaan, otteluita seurataan suorana ja suomeksi selostettuna Twitch-kanavalta. FEL järjestää myös yleisötilaisuuksia, joissa pelataan paikan päällä.

FEL:in kausi koostuu runkosarjasta ja pudotuspeleistä. Counter-Strike-runkosarjassa pelataan kaksi karttaa, jolloin ottelu voi päättyä myös tasatulokseen. Pudotuspelit ratkotaan parasta kolmesta pelistä -systeemillä. Hearthstonessa pelataan standard-korteilla ja voittaja ratkaistaan paras viidestä -systeemillä. Hahmoluokkaa pitää vaihtaa jokaisen voiton jälkeen. Voittajille on luvassa palkintoja. 

Ensimmäiselle kaudelle haetaan parhaillaan pelaajia Countre-Striken ja Hearthstonen sijoitusturnauksiin. Ilmoittautumaan pääsee täällä. Ilmoittautumisaika päättyy 29. toukokuuta.