Uusi vuosi, uudet kujeet

Tapansa mukaan Pelit aloittaa uuden vuoden uudistumalla hiukan. Uudistus näkyy heti tämän sivun jälkeen.

Olemme yhdistäneet alun uutisluonteiset jutut Tulossa-kokonaisuudeksi. Tulossa-osiossa ovat uutiset, haastattelut, listat, ihmiset, hypet, esimulgasut ja posti. Mutta miksi, oi miksi?

Siksi, että emme enää itsekään pysyneet perillä siitä, mikä oli hypen tai pitkän uutisen ja esimulgasun ero. Hype oli periaatteessa pelintekijöiden kehuskelua tulevasta pelistään joko haastattelun tai ennakkomateriaalin perusteella, mutta niin olivat myös pitkät uutiset. Esimulgasu tarkoitti sitä, että olimme ihan oikeasti päässeet keskeneräistä peliä kokeilemaan. Tämä ero tuskin aukeni lukijalle, ainakaan satunnaiselle lukijalle.

Nyt erotat pelit, joita on todella kokeiltu, Pelit kokeili -leimasta. Hype on Pelit katsasti, joka tarkoittaa siis, että peliä on käyty katsastamassa, mutta välttämättä sitä ei ole päästy kokeilemaan. Posti on mukana pikku palasina leiman Lukijalta alla. Muita leimoja voivat olla vaikkapa Pelit odottaa erityisen lupaavalta kuulostavan pelin kohdalla, tai mitä nyt sitten keksimmekin. Toimitus on mukana omilla pikku listoillaan kertomassa, mitä pelaa tai mitä odottelee.

Suuri Tulossa-osio avaa lehden räväkästi ja antaa meille mahdollisuuden tehdä uudenlaisia pikkujuttuja. Jatkossa näette entistä enemmän ihmisiä, laiteuutuuksia ja vähän vähemmänkin tärkeitä uutisia.

Tulossa-sivuilla on myös nyt Virallinen Pelit-lista, joka koostuu siitä ainoasta oikeasta mittarista, pelikauppojen myynneistä. Lista käsittää viimeisen kuukauden myynnit eli joulun kovimmat pelit.

Arvostelut ja lehden muut osat pysyvät ennallaan - ainakin toistaiseksi. Uudistuminen on päivän sana.